from tkinter import *Kodunu düzgün bir şekilde buraya atarsan yardımcı olabiliriz.
side=RİGHT olarak bir parametre belirtmişsiniz ama right değerine sahip bir değer bulunmuyor. Sorununuza gelecek olursak normal şartlarda böyle bir tanımın olmadığını söylüyor. Fakat kullanılan modülün dokümantasyonuna bakınca ki o da bu oluyor(yalnızca ilgili kısım). Son olarak şunu da söylemem gerekiyor. pip install tkcalendar bu harici olarak internette olan bir modülü cihazınıza indirir. Bunu yazdıktan sonra kodda kullanmak için import tkcalendar demelisiniz.</> butonunu görmemişim. İzlediğim eğitim videosundaMesaj yazma bölümünde kodunuzun okunabilirliğini arttırmak adına </> butonu var görüyor olmalısınız. Tıkladıktan sonra kodunuzu yazın.
Ayrıca kullandığınız değişken isimlerinde Türkçe karakter kullanmaktan kaçının.
side=RİGHTolarak bir parametre belirtmişsiniz ama right değerine sahip bir değer bulunmuyor. Sorununuza gelecek olursak normal şartlarda böyle bir tanımın olmadığını söylüyor. Fakat kullanılan modülün dokümantasyonuna bakınca ki o da bu oluyor(yalnızca ilgili kısım). Son olarak şunu da söylemem gerekiyor.pip install tkcalendarbu harici olarak internette olan bir modülü cihazınıza indirir. Bunu yazdıktan sonra kodda kullanmak içinimport tkcalendardemelisiniz.
side=RİGHT
pip install tkcalendar
import tkcalendar
import tkcalendar
Kodun daha düzgün haliMesaj yazma bölümünde kodunuzun okunabilirliğini arttırmak adına </> butonu var görüyor olmalısınız. Tıkladıktan sonra kodunuzu yazın.
Ayrıca kullandığınız değişken isimlerinde Türkçe karakter kullanmaktan kaçının.
side=RİGHTolarak bir parametre belirtmişsiniz ama right değerine sahip bir değer bulunmuyor. Sorununuza gelecek olursak normal şartlarda böyle bir tanımın olmadığını söylüyor. Fakat kullanılan modülün dokümantasyonuna bakınca ki o da bu oluyor(yalnızca ilgili kısım). Son olarak şunu da söylemem gerekiyor.pip install tkcalendarbu harici olarak internette olan bir modülü cihazınıza indirir. Bunu yazdıktan sonra kodda kullanmak içinimport tkcalendardemelisiniz.
master = Tk()
canvas = Canvas(master, height=450, width=750)
canvas.pack()
frame_üst = Frame(master, bg="#add8e6")
frame_üst.place(relx=0.1, rely=0.1, relwidth=0.8, relheight=0.1)
frame_alt_sol = Frame(master, bg="#add8e6")
frame_alt_sol.place(relx=0.1, rely=0.21, relwidth=0.23, relheight=0.5)
frame_alt_sağ = Frame(master, bg="#add8e6")
frame_alt_sağ.place(relx=0.34, rely=0.21, relwidth=0.56, relheight=0.5)
hatırlatma_tipi_etiket = Label(frame_üst, bg="#add8e6", text="Hatırlatma Tipi",font="Verdana 12 bold")
hatırlatma_tipi_etiket.pack(padx=10, pady=10, side=LEFT)
hatırlatma_tipi_opsiyon = StringVar(frame_üst)
hatırlatma_tipi_opsiyon.set("\t")
hatırlatma_tipi_açılır_menü = OptionMenu(frame_üst,
hatırlatma_tipi_opsiyon,
"Doğum Günü",
"Alışveriş",
"Ödeme")
hatırlatma_tipi_açılır_menü.pack(padx=10, pady=10, side=LEFT)
hatırlatma_tarih_seçici = DateEntry(frame_üst, width=12, background="orange", foreground="black",
borderwidth=1, locale="de_DE")
hatırlatma_tarih_seçici._top_cal.overrideredirect(False)
hatırlatma_tarih_seçici.pack(padx=10, pady=10, side=RİGHT)
hatırlatma_tarihi_etiket = Label(frame_üst, bg="#add8e6", text="Hatırlatma Tarihi", font="Verdana 12 bold")
hatırlatma_tarihi_etiket.pack(padx=10, pady=10, side=RİGHT)
master.mainloop()
Yazmam işe yaramadı.
from tkcalendar import DateEntry yazsam ne olur diye kendinizi dahi yormamışsınız.(ki izlediğiniz eğitim videosunda da aynısını yazıyor tam olarak şurada )Büyük harf kullanımında i yerine ı yapmalısınız(gerçi kodu yazdığınız ortam bunun doğrusunu gösteriyor)olarak kullanılıyordu.
from "klasör adı" import "python dosyası"from tkinter import * -> tkinter klasöründeki, her şeyi projeye dahil et böyle yapınca tkinter.Tk() yazmanıza gerek kalmamış oluyor direk Tk() yazabiliyorsunuzİlk olarak yazılım dünyasında yeni olduğumu söylememde fayda var. Kullandığım üslup vb. şeylerden bunu anlamış olmanız çok olası diye düşünüyorum. Eğitim serisini size attığım videosuna kadar yani 40. bölümüne kadar not alarak izledim ve yapabildiğim kadarıyla kendi örneklerimle çeşitlendirerek kendi kodlarımı yazdım. Ta ki bu hatayı alana kadar. Eğitim serisinde eğitimin bir adımı olarak bu adım gösterilmiş ve bende bunu uyguluyorum. Yani Python'u tam olarak öğrenmeden hemen bir şeyler yapma gibi bir derdim yok. Öğretilmeye çalışılan şeyi ilk önce taklit edip mantığını kavramaya sonra da kendi örneklerimle çeşitlendirip mantığını oturtmaya çalışıyorum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama izlemeye çalıştığım yol bu şekilde. Evet videodaÇünkü videoyu kesin olarak izlememişsiniz veya Python'u tam olarak öğrenmeden hemen bir şeyler yapma derdine düşmüşsünüz. Siz ne gördüyseniz aynısını uygulamışsınız. Hiç farklı bir bakış açısıyla düşünüpte
from tkcalendar import DateEntryyazsam ne olur diye kendinizi dahi yormamışsınız.(ki izlediğiniz eğitim videosunda da aynısını yazıyor tam olarak şurada )
Büyük harf kullanımında i yerine ı yapmalısınız(gerçi kodu yazdığınız ortam bunun doğrusunu gösteriyor)
from "klasör adı" import "python dosyası"
from tkinter import *-> tkinter klasöründeki, her şeyi projeye dahil et böyle yapıncatkinter.Tk()yazmanıza gerek kalmamış oluyor direkTk()yazabiliyorsunuz
from tkcalendar import DateEntry bölümünü görmemişim. Sorunum çözüldü desteğiniz için çok teşekkür ederim.Kadar not alarak izledim
Anlamış olmanız çok olası diye düşünüyorum
Yapabildiğim kadarıyla kendi örneklerimle çeşitlendirerek kendi kodlarımı yazdım
Öğretilmeye çalışılan şeyi ilk önce taklit edip mantığını kavramaya sonra da kendi örneklerimle çeşitlendirip mantığını oturtmaya çalışıyorum
Ta ki bu hatayı alana kadar
Evet videodafrom tkcalendar import DateEntrybölümünü görmemişim
Sorunum çözüldü desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Bundan sonra böyle yaparım. Tavsiyeniz için sağ olun.Eğitimin bir amacı olmasa da öğrenim sürecindeki (ki bu da dili kullandığınız her an için geçerli) hata ile karşılaşıp çözüm üretme üzerine harcadığınız vakit size değer katan bir diğer etmenlerden biri. Her hata alışta bir foruma yazmaktansa İngilizce bilinmese dahi önce çeviriye belirli bir uslup ile yazıp çevirisini internette aratmayı denediğiniz vakit işte o zaman bir adım daha ilerlemiş oluyorsunuz. Unutmayın her zaman en son çareniz bir foruma (forum sitesine) sorununuzu yazmak olsun.
Anlayabiliyorum sizi.Rica ederim. Bu arada yukarıda yazdıklarımı aşağılayıcı olarak algılamayın. Kendimde gördüğüm ve forumlarda dolaşırken rastladığım davranışlardan ötürü size de üstte yazdıklarımı söyledim. Sonuçta bende yazılım dehası, süper algoritma kurabilen biri değilim. Kimine göre başlangıç kimine göre orta seviye kimine göre yüksek bir seviye. Bana göreye gelecek olursak kendimi herhangi bir sınırlamaya koymuyorum.
Size deKolay gelsin...
Kesinlikle inceleyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim.Ayrıyeten bir eğitim kaynağı arıyorsanız (Python için) Şu kaynağa göz atabilirsiniz. Başyapıt diyebilirim.(Türkçe Kaynak)