Python hangi kaynaktan öğrenilmeye başlanılmalı?

Cübbeli Federal

Hectopat
Daha fazla  
Mezun bir YKS öğrencisiyim. Bölüm olarak bilgisayar mühendisliği seçmeyi düşündüğüm için akşamları dersten arta kalan zamanlarda yavaştan Python dilini öğrenmeyi planlıyorum. Böyle böyle bu dal hakkında kafamda az çok bir şey olur en azından. Sıfırdan öğrenim için önerebileceğiniz bir kaynak veyahut dersler var mıdır?
Örnek Video

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostum! Öncelikle bir uzman olarak değil ben de yeni öğrenmeye çalışan birisi yani dert ortağın olarak yukarıda paylaştığın kişinin listedeki videolarını #47 e-posta gönderme kısmına kadar izledim, biraz gereksiz (mesela regex ve guı arayüz kısmı) birazcık da yetersiz buldum açıkçası.
Ayrıca benden daha bilgili olduğunu düşündüğüm birisi bu video serisi hakkında şunu söyle; Pyhton başlangıç için video serisi önerisi
Daha iyi midir bilmem, henüz ben de izlemedim, yukarıda paylaştığında son kalan birkaç videodu izleyip bitirdikten sonra harvard cs50p ve daha sonra ilgili alanım doğrultusunda Harvard CS50’s Artificial Intelligence with Python ve stanford üniversiteninin yine youtube'da bulunabilen ağırlıklı nlp ders serilerini izleyeceğim. Ayrıca şu kişiyi yotube'da takip ettiğim için udemy kursunu da satın almıştım https://www.udemy.com/course/makine-ogrenmesi/
ama yıllardır yapacağım, edeceğim, izleyeceğimden öteye gidemedim :(

Selam dostum! Öncelikle bir uzman olarak değil ben de yeni öğrenmeye çalışan birisi yani dert ortağın olarak yukarıda paylaştığın kişinin listedeki videolarını #47 e-posta gönderme kısmına kadar izledim, biraz gereksiz (mesela regex ve guı arayüz kısmı) birazcık da yetersiz buldum açıkçası.
Ayrıca benden daha bilgili olduğunu düşündüğüm birisi bu video serisi hakkında şunu söyle; Pyhton başlangıç için video serisi önerisi
Daha iyi midir bilmem, henüz ben de izlemedim, yukarıda paylaştığında son kalan birkaç videodu izleyip bitirdikten sonra harvard cs50p ve daha sonra ilgili alanım doğrultusunda Harvard CS50’s Artificial Intelligence with Python ve stanford üniversiteninin yine youtube'da bulunabilen ağırlıklı nlp ders serilerini izleyeceğim. Ayrıca şu kişiyi yotube'da takip ettiğim için udemy kursunu da satın almıştım https://www.udemy.com/course/makine-ogrenmesi/
ama yıllardır yapacağım, edeceğim, izleyeceğimden öteye gidemedim :(
İlk olarak bu ayrıntılı yorumun için çok teşekkür ederim dostum, benimle az çok aynı dertleri paylaşan birileri olduğunu görmek mutlu etti beni 🥲. 47. Video mu? Maşallah senin seri bitese olmuş artık. Ben de 15. Videoya kadar izlemiştim bir dönem ama devamını getiremeyip yarım bırakmıştım. Belki ufak bir azimle hepsini bitirmeye yeltenebilirim yarından sonra. Bahsettiğin linkteki arkadaşın bu video serisi hakkındaki yorumunu gördüm. Ki muhtemelen bunda haklı da, peki sence bu video serisi nasıldı, sana bir şeyler katabildiğini hissettin mi?
Harvard CS50's videosuna da bir göz attım ve ne 12 saat mi!? Hem de tamamı İngilizce.. Bu videoyu hedefine koyduğuna göre dilin çok çok iyi olmalı. Ki bu da bende pek fazla bulunmayan bir şey, o yüzden ben şimdilik Türkçe kaynaklarda takılmaya devam etsem iyi olacak :').
Udemy'den ben de almayı düşünüyordum birkaç ders ama o fiyatlar ne olmuş öyle ya, senin attığın ders bile olmuş 400 TL. BTK'dan hiç ders aldın mı peki? Oradaki derslerin de yeterli düzeyde olduğunu söylüyorlar, hem de beleş :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı