Python için kitap önerisi

T-Bad

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Programlamaya yeni başlayanlar için derin detaylı bol örnekli bir python kitabı önerebilir misiniz? Sizden ricam lütfen Udemy ve YouTube videoları tavsiye etmeyiniz. Şimdiden teşekkürler.

Udemy ve YT videoları önermeyeceğim fakat bir sürü profesyonel doküman varken ve bunlar güncelleniyorken bir daha güncellenmeyecek bir kağıt parçasını neden alasınız ki?
Hem gereksiz israf hem de bir süre sonra oradaki bilgiler geçerliliğini yitirecek.

Udemy'de izlediğim bir kurs var zaten. Ben onun dışında okulda boş zamanlarımda kullanabileceğim bir kaynak istiyorum. Ayrıca videodaki önemli şeyleride kitabın üstüne not olmam benim için daha faydalı olacak diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim, rica etsem link verebilir misiniz ?

Kitabı nasıl satın alabilirim ?

Attığım link resmi Python documentationun Türkçe çevirisi. İngilizce originali:

https://docs.python.org/3.7/

Benim bildiğim Python documentationun basılı hali yok. Internetten free olarak erişmek mümkün. Size sadece basılı kitap mı lazım?

Evet basılı kitaba ihtiyacım var.

Python ve Ruby gibi diller very high-level programlama dilleri olarak sınıflandırılıyor. Yani çok hızlı değişiyorlar ve belli aralıklarla yeni versionları çıkıyor. Bunun anlamı print book şeklinde aldığınız kitaplar bir süre sonra demode olmaya ve geçerliliğini yitirmeye başlıyor. O yüzden tavsiye etmem ama mutlaka bir kitap önermemi istiyorsanız O'Reilly´nin Python kitabını satın alabilirsiniz. Sadece Python için değil, hemen hemen her programlama dili için kapsamlı kitaplar çıkartıyorlar. Ancak bu kitaptan çalıştıktan sonra bile en son çıkan Python classlarını, methodlarını, librarylerini ve en yeni özellikleri öğrenebilmek için Python´ın resmi documentationundan takip etmek isteyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…