Python ile işletim sistemi yazılabilir mi?

ShamanMehmet

Hectopat
Daha fazla  
Pythton programlama ile herhangi bir işletim sistemi yazmak mümkün müdür ?

Pisi Linux Python ile yazılmadı. Uygulamaları Python ile geliştirildi, sıfırdan bir işletim sistemi Python ile yazılamaz.
Ben tamamı sanıyordum. Gerçi bence hafif ve duruma uygun küçük sistemler yapılabilir elektroniklerin içindeki çipler için, uygun mu bilmiyorum ama.

Sanırım kesin bir dille yazılamaz demek doğru olmaz , zira bir tartışma metninde şöyle bir metin buldum ;
Mesajın buludnuğu kaynak

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    11,8 KB · Görüntüleme: 980
Kanka sen naptın ya. Arayüz bir 2D işletim sistemi yazabilirsin ama Ubuntu. Mac. Win, fedora gibi yazılması için o kadar ilerlemedi python

C ve gerektiğinde assembly ile yapmak daha doğru sanki.

Pythton programlama ile herhangi bir işletim sistemi yazmak mümkün müdür?

Burada daha iyi bilen arkadaşlar vardır ama ben işletim sistemi yaptım Python'da. Aslında pek sayılamayabilir grafik işletim sistemi yapmadım çok bilgim olmadığı için. MS-DOS benzeri 3 arkadaşımla kafa kafaya verip yaptık. Görevini iyi yerine getiriyor aratium diye bir Chrome benzeri yazılım geliştirdik ve genel olarak bakacak olursak yapılıyor ISO'ya çevirmek yapılır mı bilmem ama exe yapıp F11 yaptığımızda kendine has görünümü oluyor.

Pygame modülü ile windowsu taklit etme oranınız ne kadar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…