Python ile oyun yapılır mı?

LutesQ

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben Python öğrenmek istiyorum ve kodlamak istediklerim 2D oyunlar. Bunları yaparken tek başıma yapacağım. Python öğrenmeye daha başlamadım ve yapacağım oyunlar Among Us gibi olacak. Python dili bunun için yeterli mi?

Daha kolay yoldan UNREAL ENGINE 4 ya da 5 öğrenip c++ ile yapabilirsiniz. Günümüzde oyunu sıfırdan programlamak tek başına yapılabilecek bir şey değil maalesef.

Merhaba ben Python öğrenmek istiyorum ve kodlamak istediklerim 2D oyunlar. Bunları yaparken tek başıma yapacağım. Python öğrenmeye daha başlamadım ve yapacağım oyunlar Among Us gibi olacak. Python dili bunun için yeterli mi?
2D icin Pygame kullanilabilir, ancak ben olsam Godot Engine veya Unity kullanirdim. Godot Engine ogrenebilirsin.

PyGame kullanılarak yapılabilir ancak diğer oyun motorlarına göre geliştirmesi gerçekten zor. Eğer tek başınıza oyun yazmak istiyorsanız oyun motoru kodlayın diyemem. O yüzden Unity veya UE gibi oyun motorlarına yönelmeniz daha iyi olur.

python ile bir yere kadar yaparsın ama 2d yapmak istiyorsan unity bunun için çok ideal hazır asetler kullanabilirsin yanında c sharp öğrenmen lazım onuda hall ettin mi küçük küçük projeler yapmaya başlarsın birden büyük projelere girme çünkü hevesin kırılabilir

Python ile oyun yapılabilir import pygame diyerek projenize başlayabilirsiniz çok yüksek ve kaliteli 2D veya 3D oyunlar yapamasınız ancak basit oyunlar yapabilirsiniz.
Daha fazla detay ve dokümanlar: Pygame Front Page — pygame v2.1.1 documentation

2D oyun yapacaksan eğer özellikle Among Us tarzi demişiniz bu tarz oyunlar Unity oyun motoru ile yapılıyor Unity oyun motoru C# yazılım dilini kulanıyor
Daha fazla detay ve dokümanlar: Unity

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı