Python ile Tensorflow öğrenimi

Cisco Ramond

Centipat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
58
Makaleler
1
Sanırım bu alanda en çok TensorFlow kullanılıyor. Sizce TensorFlow nasıl ve nereden öğrenebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pro Deep Learning with TensorFlow: A Mathematical Approach to Advanced Artificial Intelligence in Python
 
Tensorflow geniş bir kütüphane. Büyük bir matematik fonksiyon yığını gibi düşün.

Bu alanda derken derin makine öğrenmesi için öğrenmek istiyorsan, hazır model, layer, optimizer, loss fonksiyonları, aktivasyon fonksiyonlarını içeren alt bir kütüphanesi var. Keras isminde. Eskiden ayrı kütüphanelerdi.

Keras öğrenmeni tavsiye ederim. Keras'ın mevcut özellikleri ile her şeyi yaparsın ama olur da yapamadığın bir şey olur, tensorflow ile geliştirip Keras'taki modeline ekleyebilirsin.

Amatör olarak öğrenebileceğin yerler youtube, coursera, udemy olacaktır. Sonrasında ise Kaggle'dan başkalarının yaptığı işleri inceleyebilir, rekabet edebilirsin. Akademik yazıları okuyabilirsin. Yüksek lisans yapabilirsin. Sınırı yok açıkcası.
 
Çok teşekkür ederim birden yüksek lisansa kadar çıktık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam videolar pek mantikli degil gibi, arkasinda yatan matematik var ve hicbiri bunlari anlatmiyor.
 
Önce Python öğren. Bu işler şiir ezberler gibi öğrenilmez. Kendileri bu konuda bilgi sahibi olmayanlardan hiç öğrenilmez. Bilgi sahibi olan da seninle uğraşmaz.
 
Çok teşekkür ederim birden yüksek lisansa kadar çıktık.

Lisansta dersi yoktu, veri madenciliği ve makine öğrenmesi dersini almıştım. R dilinde programlamıştık. Çok basitti. Derin makine öğrenmesi konusuna sadece sözlü olarak girmiştik. Onun dersi yüksek lisansta var demişti hocalar. Yüksek lisans dışında kendi çabana kalıyor.

Hocam videolar pek mantikli degil gibi, arkasinda yatan matematik var ve hicbiri bunlari anlatmiyor.

Ben de yeni başlayan biriyim. Yazılım alanında çalışıyorum ancak yapay zeka değil. Yapay zekayı hobi olarak öğreniyorum. Hocam demene gerek yok yani.

Şimdiye kadar LSTM, CNN ve perceptron kullanarak modeller geliştirdim. Yapmaya çalıştığım şeyler kullanıcının çizdiği şeklin neye benzediğinin tahmini, crypto para tahmini, çeşitli sensörlerin aldığı bilgilerin sınıflandırılması gibi şeylerdi. Onun dışında hazır datasetleri (IMDB, netflix gibi) bazı modeller ile inceledim. NLP, GAN, GRU networklerini kullanmadım. Onları da öğrenmek istiyorum.

Arkasındaki matematiği biliyorum ama oturup elle hesap yaptığım çok olmadı. Araçlar var bunun için. Ayrıca matematiği çok zor değil, yaptıkça öğrenilebilir.

Videolar girişi kolaylaştırmak için iyi oluyor. Yapılabilcek bir şey geliyor aklıma, önce videosunu izliyorum. Sonra internette araştırıyorum. Sonra da yapmayı deniyorum.

Atıyorum belli bir fiyata en iyi arabayı bulmak istiyorsun. Youtubeda araba incelemeleri ve yorumlar var. Fiyatları da ikinci el sitesinden buldun. NLP nasıl yapılır öğren, datayı topla, geliştirip test et. O yüzden biraz yavaş öğreniyorum ama kalıcı oluyor.

Önce Python öğren. Bu işler şiir ezberler gibi öğrenilmez. Kendileri bu konuda bilgi sahibi olmayanlardan hiç öğrenilmez. Bilgi sahibi olan da seninle uğraşmaz.

Onu öyle düşünme. Herkes herkesten öğreniyor şu an. 5 yıl önce konuşuluyordu sadece. Büyük isimlerden ücretsiz ders alabiliyorsun.


Python eğer başka bir dil biliyorsan 1-2 haftada öğreniliyor. Bilmiyorsan ama başlangıç için kötü bir dil. C, C++ veya Java öğrendikten sonra python öğrenilmeli bence.

Tensorflow'u sorduğuna göre python biliyordur diye düşünmüştüm.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…