Çözüldü Python invalid syntax hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

egmutku

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Rog Strix G15
Ryzen 7 4800H
Nvidia RTX 3050ti
1668698119930.png

Çözüm
Sağ üstteki run tuşuna basınca çalıştırmıyor mu ya? Ben o tuşta bastınız ve terminal açıldı sanmıştım. O tuşa basın. Şu aldığınız hatanın bir çözümü vardı ama unuttum.

1668698119930.png
Ben .NET Framework ile kurmadım diye biliyorum kurup kurmadığımı nasıl anlarım? Ayrınca terminale dotnet run yazınca bu hatayı veriyor.

Kod:
dotnet : The term 'dotnet' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the sp
elling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ dotnet run
+ ~~~~~~
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (dotnet:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Evet hocam kurmamışsınız ama onla alakalı değil sanırım bu hata genellikle bir kodu yanlış yazınca çıkan bir hata fakat bir yanlış yok gibi.

Interpreter'dan çalıştırmaya çalışıyorsunuz şu an. Bunu deneyin:
Kod:
exec(open("test.py").read())

İlk ekran görüntüsüyle son ekran görüntüsünde komutları yazdğınız yer farklı. VS kullanmadım hiç ama en başta sadece python yazmışsınız, böyle yapınca Interpteter'a girdi galiba. Sonra da ondan çıkmışsınız. Şu halindeyken python test.py yazın.

İlk ekran görüntüsüyle son ekran görüntüsünde komutları yazdğınız yer farklı. Vs kullanmadım hiç ama en başta sadece python yazmışsınız, böyle yapınca ınterpteter'a girdi galiba. Sonra da ondan çıkmışsınız. Şu halindeyken python test.py yazın.

YT'den video izliyordum. Anlatan adam ilk baş Python yazın ondan sonra Python test.py yazın demişti, ondan öyle yapmıştım. Şimdi dediğiniz gibi az önceki terminalden devam edip Python test.py yazdım bu sefer de böyle dedi.

1668700652010.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı