Python kod düzenlemek

407204

Centipat
Evet sonunda sıkıldım ve buraya atmaya karar verdim. Başka biri dokunmasın diye çok uğraştım ama daha bu düzeyde Python bilmiyorum maalesef ki :(
Eksiklerime başlıyorum;
1- İnatla ses dosyalarını oynatmıyor yeri doğru fakat hata alıyorum
2- While döngüsüne alamadım galiba Python ögrenmeye sıfırdan başlamalıyım
3- Galiba açık kaynağın mantıgını yanlış anladım :) Google'de Search yapma /YouTube'den şarkı açma/speak to text kodlarını tak diye yapıştırdım onların düzeltilip elselerin içine atılması lazım ve ders var mı komutunda saati 1 defa sorup kaydediyor ve ona göre cevaplıyor
Sorunlarım biraz garip ama yardımcı olabilecek var mı?

"Oynat" ile başlayan değişkenlerini hiç kullanmamışsın galiba, ben mi yanlış görüyorum?

Python:
driver = webdriver.Chrome('C:/Users/yemre/Desktop/chromedriver.exe')
   #burada youtube'un link oluşturma sisteminden yararlandım. #youtubeda şu şekilde link oluşturabilirsiniz#https://www.youtube.com/results?search_query=parcaismi şeklinde
   driver.get("https://www.youtube.com/results?search_query="+parcaismi);
   #burada tıklayacağı şeyi ben video başlığını seçtim onu belirliyoruz.
   select_element = driver.find_elements_by_xpath('//*[@id="video-title"]')
   #Bu döngüde ise ona tıklıyor.for option in select_element:
       option.find_element_by_xpath('//*[@id="video-title"]').click()
       break
Selenium import etmemişsin.

Kullandığın yollarda da sorun var. Kullanıcı adın "yemre" mi "User" mı?

Vavien'in dediği indentation hatalarını geçtim, çok karmaşık kodun. Sıfırdan başla, her bölümü ayrı ayrı anlayarak, araştırarak kendin yaz. Acele etme öğreneceğim diye.

Pek Python bilmem ama sana bu kod ile yaşayacağım sorunları tek tek yazacağım.

86. satırda gereksiz girinti var, hata veriyor. 87 için de geçerli.
96. satırda gereksiz bir Tab var gibi, o da hata veriyor.
98. satırda girinti eksik.
117. satırda boşluğu silmeme rağmen hata veriyor. İnternetten denemem ve görmem sonucu split'in boş kullanılması saçma. Bir şeyi kendisine eşitliyorsunuz, hata kaynağı bu olabilir. Şimdilik yoruma alacağım.
119'da katliam var.
130 ve 131'de gereksiz girinti.
Bu arada bazı kısımlarda 3, bazı kısımlarda 4 boşlukluk girinti var. Tek kelimeyle rezalet. Herhangi bir açıklaması olamaz.
131'deki break döngü içerisinde değilmiş. Ne güzel.
Kodun başında içi boş bir while var.

Pygame olmadığı ve yüklemek istemediğim için burada bırakıyorum. Bu hataların sadece benim kopyalamamdan kaynaklandığını sanmıyorum.
Bu kodu siz mi yazdınız? Bu aşamaya kadar hiç çalıştırmadan mı yazdınız? Bir yerden alıp düzenlediyseniz orijinalini görebilir miyiz? Neden Python yazıp girintiler konusunda -1 durumdasınız?

Kullanıcı adın "yemre" mi "user" mı?

Kodu aldıgım yerin adı hocam kütüphaneleri ekledikten sonra çalışır diye beklemiştim maalesef sadece trajikomik olmuş.

Pek Python bilmem ama sana bu kod ile yaşayacağım sorunları tek tek yazacağım.

86. satırda gereksiz girinti var, hata veriyor. 87 için de geçerli.
96. satırda gereksiz bir Tab var gibi, o da hata veriyor.
98. satırda girinti eksik.
117. satırda boşluğu silmeme rağmen hata veriyor. İnternetten denemem ve görmem sonucu split'in boş kullanılması saçma. Bir şeyi kendisine eşitliyorsunuz, hata kaynağı bu olabilir. Şimdilik yoruma alacağım.
119'da katliam var.
130 ve 131'de gereksiz girinti.
Bu arada bazı kısımlarda 3, bazı kısımlarda 4 boşlukluk girinti var. Tek kelimeyle rezalet. Herhangi bir açıklaması olamaz.
131'deki break döngü içerisinde değilmiş. Ne güzel.
Kodun başında içi boş bir while var.

Pygame olmadığı ve yüklemek istemediğim için burada bırakıyorum. Bu hataların sadece benim kopyalamamdan kaynaklandığını sanmıyorum.
Bu kodu siz mi yazdınız? Bu aşamaya kadar hiç çalıştırmadan mı yazdınız? Bir yerden alıp düzenlediyseniz orijinalini görebilir miyiz? Neden Python yazıp girintiler konusunda -1 durumdasınız?

1-hatalar için sağ olun.

119'da katliam var.

Tek kelimeyle rezalet. Herhangi bir açıklaması olamaz.

2-buradakiler benim kodlarım değil benim kodlarım ilk.
#Kütüphanelerimizi tanımlıyoruz'a kadar olan kısım buradakileri bir web sitesinden alıp yapıştırmıştım.

Neden Python yazıp girintiler konusunda -1 durumdasınız?

Tam olarak ne dediğinizi anlamadım ama evet kötü bir durumdayım ve yavaş yavaş gelişmeye çalışıyorum lütfen hitabınıza dikkat edin.
"Oynat" ile başlayan değişkenlerini hiç kullanmamışsın galiba, ben mi yanlış görüyorum?

Python:
driver = webdriver.Chrome('C:/Users/yemre/Desktop/chromedriver.exe')
#burada youtube'un link oluşturma sisteminden yararlandım. #youtubeda şu şekilde link oluşturabilirsiniz#https://www.youtube.com/results?search_query=parcaismi şeklinde.
driver.get("https://www.youtube.com/results?search_query="+parcaismi);
#burada tıklayacağı şeyi ben video başlığını seçtim onu belirliyoruz.
select_element = driver.find_elements_by_xpath('//*[@id="video-title"]')
#Bu döngüde ise ona tıklıyor.for option in select_element:
option.find_element_by_xpath('//*[@id="video-title"]').click()
break
Selenium import etmemişsin.

Kullandığın yollarda da sorun var. Kullanıcı adın "yemre" mi "user" mı?

Vavien'in dediği indentation hatalarını geçtim, çok karmaşık kodun. Sıfırdan başla, her bölümü ayrı ayrı anlayarak, araştırarak kendin yaz. Acele etme öğreneceğim diye.

Tavsiyeleriniz için çok sağ olun dikkate alacağım ve bir şey daha sormak istiyorum ses dosyaları neden çalışmıyor Mixer kullandıklarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı