Çözüldü Python kodu neden çalışmıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oldvillaGGer

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 5005u / intel HD graphic 5500 / 128gb ssd
Merhaba.
BTK Akademi'den Python kursuna devam ederken kendi modülümüzü oluşturduğumuz kısımda takıldım.
Burada kendi modülümü oluşturuyorum.

1720819570883.png

Burada da oluşturduğum modülü içe aktarıp çalıştırmayı deniyorum.

1720819608822.png

Fakat terminalden şu şekilde bir hata geliyor.

1720819645373.png

Class veya def (fonksiyon) oluşturmamışsınız hocam çağıramıyorsunuz 'a'yı.
şuna bi bakın isterseniz
Çağırabilirsiniz hocam, yukarıdaki arkadaşın yazdığı kodda bir hata yok.

Kaydetmiş, sekme görselinde bir işaret oluyor genelde kaydetmediğinde. Fakat keşke insanlar konu açmak yerine konsola gelen hatayı okusalar, her şeyi açıklıyor genelde.
Doğru, kaydedilmese dosya isminin yanında işaret bulunur fakat kodda bir hata yok. Bu nedenle tekrar ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece "a" yazıp çağrırsanız olur gibime geliyor.

NameError: name 'a' is not defined yer hocam. Kodda gerçekten problem yok, isterseniz kendi makinenizde deneyin.

@oldvillaGGer eğer dosyalar kaydedildiyse ve buna rağmen aynı hatayı alıyorsanız CMD'den kodu çalıştırmayı bir deneyin. OneDrive/Masaüstü'nde olduğunuzu unutmayın, dosyaları yerel masaüstüne almak isteyebilirsiniz.

NameError: name 'a' is not defined yer hocam. Kodda gerçekten problem yok, isterseniz kendi makinenizde deneyin.

@oldvillaGGer eğer dosyalar kaydedildiyse ve buna rağmen aynı hatayı alıyorsanız CMD'den kodu çalıştırmayı bir deneyin. OneDrive/Masaüstü'nde olduğunuzu unutmayın, dosyaları yerel masaüstüne almak isteyebilirsiniz.
Benim makinemde de çalıştı kod.

Kaydetmiş, sekme görselinde bir işaret oluyor genelde kaydetmediğinde. Fakat keşke insanlar konu açmak yerine konsola gelen hatayı okusalar, her şeyi açıklıyor genelde.
Konu oluşturmadan önce hatayı hem yapay zekayı hemde interneti kullanarak araştırdım çözüme ulaşamadım.

Aynı şekilde benim makinemde de çalışıyor. Konu sahibinin problemi ortam kurulumuyla alakalı olsa gerek.
Benim de arkadaşlarımın bilgisayarlarında çalışıyor, bende neden çalışmıyor acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı