Arkadaşlar dün meraktan Python indirip az buz kod bilgim ve yapay zeka sayesinde kod yazdım ama nasıl çalılştıracağımı bilmiyorum (kod yazma bilgim neredeyse sıfır ona göre yorum yapın).
Python eklentisi yüklüyse, .py dosyasını açtığında sağ üst köşede küçük “run” butonu çıkar. Ona tıklarsan kodun otomatik olarak çalışır ve sonucu terminalde görürsün.
Python eklentisi yüklüyse, .py dosyasını açtığında sağ üst köşede küçük “run” butonu çıkar. Ona tıklarsan kodun otomatik olarak çalışır ve sonucu terminalde görürsün.
Arkadaşlar dün meraktan Python indirip az buz kod bilgim ve yapay zeka sayesinde kod yazdım ama nasıl çalılştıracağımı bilmiyorum (kod yazma bilgim neredeyse sıfır ona göre yorum yapın).
Sisteminize Python kurun. Google'a yazdığınızda zaten kendi sitesinden indirebilirsiniz. VSCode içinde de Pylance eklentisini kurun. Sonra F5 tuşuna bastığınızda kodu çalıştırması gerekiyor.
Sisteminize Python kurun. Google'a yazdığınızda zaten kendi sitesinden indirebilirsiniz. VS Code içinde de pylance eklentisini kurun. Sonra F5 tuşuna bastığınızda kodu çalıştırması gerekiyor.
Yukarıdaki çalıştır menüsünden yeni konfigürasyon ekleyin. Oradan geçerli dosya (Current file veya active file diye de geçebilir) seçeneğini seçin. Sonra bir daha deneyin.