Python kodunda numaraya göre cümle nasıl silinir?

iBerkiN

Hectopat
Daha fazla  
Kendimi Python'da geliştirmek için bir proje örneği yapıyorum ve bu projede çalışan adı, soyadı, yaşı, cinsiyeti ve maaşı giriyorum. Bunlar metin defterinde şu şekilde kaydediliyor;

1) ad soyad yaş cinsiyet maaş.
2) ad soyad yaş cinsiyet maaş.
3) ad soyad yaş cinsiyet maaş.

Kullanıcıdan bir numara alacağım ve bu numaraya ait cümleyi silmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Hocam array ile yaparsınız toupleler fln python bilgim pek yok

Kullanıcıdan numara alındıktan sonra metin defterindeki satırların tek tek kontrol edilmesi gerekiyor. Her satır bir numara ile başladığı için her satırda kullanıcının girdiği numara ile not defterindeki numaranın karşılaştırılması gerekiyor. Metin defterindeki numarayı alabilmek için her satır okunurken o satırdaki ilk haneyi almasını Python ile bilgisayara söyleyebilirsiniz (bu durumda sadece 1-9a kadar ki sayıları alabilirsiniz isterseniz bu sayıyı artırabilirsiniz). Eğer numaralar eşleşirse metin defterinden o satırı silebilirsiniz.

Direkt index numarası üzerinden list objesi olarak. Pop ifadesini kullanarak yaptım yine de teşekkür ederim.

#txt dosyası okunuyor.
file1 = open('myfile.txt', 'r')
Lines = file1.readlines()

line_counter = 0
# Her satıra göre ayırma işlemi yapılıyor.
for line in Lines:
line_counter += 1
a = line.split(")")
# a = Kapalı parantez ")" gördüğü her yerde satırdaki cümleyi bölüp kendisine kayıt ediyor.
for i in a:
if input_numara == i
# Verilen numaralı satıra ulaşıldı. Bu satırı silebilirsin
print(line_counter)

Hocam otomatik boşlukları değiştiriyor github a attım linki bırakıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…