Python kodunu obsfucate etme

Deluxonik

Hectopat
Daha fazla  
Selam, elimde bir Python kodu var (yaklaşık 1000 satır) ve ben bunu kendi emeğim ile yazdım. Birisine vereceğim lakin kodu yaymasından korkuyorum, kendim içine HWID koruması tarzı korumalar eklemeyi düşünüyorum lakin PY2EXE dosyalar kolayca okunabildiği için kolayca da manipüle edilebilir. Bu yüzden direkt .py dosyasını obsfucate etmeye karar verdim. Lua gibi yazılım dillerinde lura. Ph gibi obsfucatorlar var, GitHub'dan birkaç tane Python için buldum lakin pek güzel değiller gibi. Paid ya da Free fark etmeksizin obsfucator önerebilir misiniz?

Unutma bu kod makine üzerinde çalıştığı sürece zor veya kolay olsun her türlü bilgiler öğrenilebilir bundan kaçış yok o yüzden özel bilgilerini asla ekleme. Onun dışında virtual machine üzerinde çalıştırabilen yazılımlar var VMProtect ve Themida gibi.

Çalıştırılabilir bir dosyayı tamamen gizlemeniz mümkün değil. Kodunuzu yaymak isteyen biri varsa emin olun o kodu zaten ne yaparsanız yapın yayacaktır. Python ile şifreleme mümkün mü bilmiyorum fakat tersine mühendisliği engellemek için bir kaç araştırma yapmalısın bence.

Öyle çok önemli bir kod değil, kodu vereceğim kişi öyle tersine mühendislikle de pek alakalı birisi değil lakin arkadaşlarına verirse vb. orta derecede kodlama bilen insanlar var. Onlardan engellemek istiyorum. VMP sanırsam py2exe programlarda çalışmıyor yada ben beceremedim. Direk python kodunu obsfucate etsem yeterli. Pyarmor buldum onun içinde, sanırsam iş görür.

Öyle çok önemli bir kod değil, kodu vereceğim kişi öyle tersine mühendislikle de pek alakalı birisi değil lakin arkadaşlarına verirse vb. orta derecede kodlama bilen insanlar var. Onlardan engellemek istiyorum. VMP sanırsam py2exe programlarda çalışmıyor yada ben beceremedim. Direk python kodunu obsfucate etsem yeterli. Pyarmor buldum onun içinde, sanırsam iş görür.
Alternatif olarak açık kaynak lisansıyla yayınlayabilirsin tabii bu benim düşüncem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı