Doğrusunu yazın aydınlanalım.Dediginiz seyleri yanlış seyler.
Kesinlikle Python.Arkadaşlar merhaba.
Bildiğiniz üzere kiralanan yazılımlar var. Ben de bu tür kiralanabilir yazılımlar yapıp kiralamak istiyorum. Bunun için Python ve C# öğrenmem gerekiyor sizce önce hangisini öğrenmeliyim?
Oyunda yapmak istiyorum bunun için C#
Yapay zeka ile ileride uğraşmak istiyorum Python ikisi de benim için berabere.
Finansal yazılımlar:
- Yazılım türü: muhasebe yazılımları, finansal analiz araçları, ödeme işlemleri.
- Yazılım dilleri: Java, C#, Python.
Oyun yazılımları:
- Yazılım türü: video oyunları, oyun motorları.
- Yazılım dilleri: C++, C#, Java.
3'le çarparsanız Python 3 kere dragonsaw olarak yazar ama başka dillerde bunu yapamazsınız.
@TheAny profile baktım profili baya sağlam galiba baya uzun bir şey yazacak.For dongusu ile yapilabilir.
Bu sadece dediklerinizden bir tanesi.
Neye gore sadece Python yetersiz kalıyor, sadece C++'ya da Assembly bilince mi yeterli oluyor.
Python syntaxının kolay olması, dilin kendisinin giriş seviyesi olmasını sağlamaz. Syntaxı düz ingilizce mi? Evet. Bunda bir sıkıntı yok. Fakat syntax her şey değil, dilin zorluğunu da tek başına belirleyen etken değil. Dilin kuralları, izin verdiği ve vermediği şeyler ve bir ton etken var.Python giriş seviyesi bir yazılım dilidir. Öğrenmesi kolaydır.
Ee? Stringi üç kere bitiştirmenin tek yolu bu değil ki? Ayrıca bazen bu istenmeyen sonuçlara sebep oluyor.Örneğin Dragonsaw'i string olarak ayarlayıp 3'le çarparsanız Python 3 kere Dragonsaw olarak yazar ama başka dillerde bunu yapamazsınız.
Böyle bir şey en başından söz konusu değil. Rust'la bile sıfırdan programlamaya başlanılabilir. Dilin syntaxı programlama öğrenmeyi zorlaştırmaz. Programlama yapmak syntax kullanmaktan ibaret değil...Yazılım öğrenmek isteyen arkadaşlar ilk başta Python öğrenmeliler. C#,C++ gibi gelişmiş yazılım türlerini sıfır bilgiyle öğrenmeye kalkarsanız zortingen olursunuz.
Google Chrome ağırlıklı olarak C ve C++ kullanılarak yazıldı. Fakat çeşitli parçalarında Python, JS vb şeylerde var. Fakat core C ve C++. IO limited olmayan durumlarda Python'ın yavaşlığı hissedilir olacağı için python yerine C ve C++ low level diller tercih ediliyor. Yavaş yavaş Rust'a doğru adım da atılıyor.Hocam Chrome Python ile yazıldı ama Python C ve C++ ile yazıldı. Bu mantıkla düşünür isek C kullanmamız gerekli biraz daha ilerletirsek Assembly kadar yolu var en az.
Google farklı, Google Chrome farklı. Google search engine, Google Chrome web browser. İkisi de uygulama ayrıca.Bildigim kadariyla Google bir uygulama degil buyuk bir veri tabanı ve siz bu veri tabanı icinden arama yaparsaniz, cogu dille cogu seyi yaparsiniz ama onemli olan hiz, performans uygun dili secin.
Atıl Samancioğluya karşı bir nefretiniz yoksa dediklerimi aynen doğrulayacak cümleleri videolarında bulabilirsiniz. Kendisi programlamanın ve yazılımın başlangıcı olarak python'u öneriyor. Bu arada arkadaşa öneride bulundum. Yarın bir gün bu ne kadar zormuş ya diyecek. Kendimden biliyorum çünkü robotik kodlama sertifikam var. Keyfiniz bilir arkadaşlarPython syntaxının kolay olması, dilin kendisinin giriş seviyesi olmasını sağlamaz. Syntaxı düz ingilizce mi? Evet. Bunda bir sıkıntı yok. Fakat syntax her şey değil, dilin zorluğunu da tek başına belirleyen etken değil. Dilin kuralları, izin verdiği ve vermediği şeyler ve bir ton etken var.
Ee? Stringi üç kere bitiştirmenin tek yolu bu değil ki? Ayrıca bazen bu istenmeyen sonuçlara sebep oluyor.
Böyle bir şey en başından söz konusu değil. Rust'la bile sıfırdan programlamaya başlanılabilir. Dilin syntaxı programlama öğrenmeyi zorlaştırmaz. Programlama yapmak syntax kullanmaktan ibaret değil...
Python'da function overloading bulunmuyor. Fakat undefined behaviour olarak override yapıyor. Bunu biliyor muydun? Çünkü python tüm fonksiyonlara, değişkenlere, sınıflara sanki bir değişkenmiş gibi davranıyor ve onların üzerinde yapılan değişiklikleri runtime da tutuyor. Yanlış yapmanın aşırı kolay olduğu bir dil kısaca.
Eki Görüntüle 2055018
Google Chrome ağırlıklı olarak C ve C++ kullanılarak yazıldı. Fakat çeşitli parçalarında Python, JS vb şeylerde var. Fakat core C ve C++. IO limited olmayan durumlarda Python'ın yavaşlığı hissedilir olacağı için python yerine C ve C++ low level diller tercih ediliyor. Yavaş yavaş Rust'a doğru adım da atılıyor.
Gelelim hangi dille başlanması gerektiği konusuna. Dilin bir önemi yok. Programlamanın altındaki temeli, mantığı kavradıktan sonra hangi dille başlamışsın hiç bir önemi yok. Dillerin kendi kuralları ve yapabilecekleri / yapamayacakları şeyler var. Bu sebeple istediğimiz şey dil değil, programlama öğrenmek olmalı.
Programlamayı da JS, Rust, C/C++, Python vs fark etmeksizin tüm genel amaçlı programlama dillerinde öğrenebilirsin.
Google farklı, Google Chrome farklı. Google search engine, Google Chrome web browser. İkisi de uygulama ayrıca.
Hadi ya, robotik kodlama sertfikası varmış. Kesinlikle kendisini bir otorite olarak kabul etmeliyiz bu konuda! O sırada çoğu üniversite pseudo koddan sonra C ile programlamaya giriş yapınca olur gibi...Atıl Samancioğluya karşı bir nefretiniz yoksa dediklerimi aynen doğrulayacak cümleleri videolarında bulabilirsiniz. Kendisi programlamanın ve yazılımın başlangıcı olarak python'u öneriyor. Bu arada arkadaşa öneride bulundum. Yarın bir gün bu ne kadar zormuş ya diyecek. Kendimden biliyorum çünkü robotik kodlama sertifikam var. Keyfiniz bilir arkadaşlar
Python'un güzel bir API desteği var ve iyi bir dil. Rust'da öyle.Hadi ya, robotik kodlama sertfikası varmış. Kesinlikle kendisini bir otorite olarak kabul etmeliyiz bu konuda! O sırada çoğu üniversite pseudo koddan sonra C ile programlamaya giriş yapınca olur gibi...
Python'u algoritma öğrenmek için pseudo kod gibi kullanabilirsiniz; fakat programlamaya başlamak için en iyi dil diye bir şey yok.
Beklediğim cevaplar geldi.Hadi ya, robotik kodlama sertfikası varmış. Kesinlikle kendisini bir otorite olarak kabul etmeliyiz bu konuda! O sırada çoğu üniversite pseudo koddan sonra C ile programlamaya giriş yapınca olur gibi...
Python'u algoritma öğrenmek için pseudo kod gibi kullanabilirsiniz; fakat programlamaya başlamak için en iyi dil diye bir şey yok.
Ha bi de bu işe kendimden biliyorum kısmını ekliyorsak, bende kendimden biliyorum, yazılım mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. C ile başladım.
Hadi ya, robotik kodlama sertfikası varmış. Kesinlikle kendisini bir otorite olarak kabul etmeliyiz bu konuda! O sırada çoğu üniversite pseudo koddan sonra C ile programlamaya giriş yapınca olur gibi...
Ha bir de bu işe kendimden biliyorum kısmını ekliyorsak, bende kendimden biliyorum, yazılım mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. C ile başladım.