Python nasıl öğrenilir?

Emirhan5445

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Okullar varken bilişim dersinde öğreniyorduk en azından şimdi sıfırdan başlayarak yeniden öğrenmek istiyorum. Hem okullar açılınca hem de evden nasıl öğrenebilirim ve orta düzey bir yazılımcı olmak için 3 sene yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okullar varken bilişim dersinde öğreniyorduk en azından şimdi sıfırdan başlayarak yeniden öğrenmek istiyorum. Hem okullar açılınca hem de evden nasıl öğrenebilirim ve orta düzey bir yazılımcı olmak için 3 sene yeterli mi?
Öğrenmekle uzmanlaşmak farklı şeyler.

Örneğin bir dilde uzmanlaşabilirsiniz ancak öğrenemezsiniz. Bir dilin tüm özelliklerini, tüm librarylerini aklınızda tutamazsınız. Uzmanlaşma olayıysa pratik gerektiriyor.

Kişiye göre değişir ama 3 sene de çok oldu yani. Zaten orta seviyeden sonra siz dile göre hareket etmiyorsunuz, dil size göre hareket ediyor.

Sorularla Python kitabı al oku kodları ayrı ayrı göstermiş kısa kısa sonra uzun uzun oluyor ezberlersin kodları bir ayda çok keyif aldım ben 235 sayfa 55 TL AVM'ya da internet üzerinden alabilirsin.

Ezber yerine mantığını kavraması daha yararlı olur bence.

Mesela
number=7
print(number)
7 böyle ufak ufak başlıyo ne işe yaradığını yazmış sonra

D={
"marka":"ford"
"model":mastang"
"yıl":1964
"renk":"kırmızı"
}
prind(D) bu şekilde kodlar yazmış ne oldunu ne anlama geldini yazmış bence çok iyiydi başlangıc için 1 ayda bütün kodları ezberlersin ben okudum ve ezberledim 2 ay gibi zamanda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Algoritma ve ingilizceni geliştir. ingilizce bilmen sana çok fayda sağlayacaktır. Kodları ezberlemek yerine mantığını öğrenmeye çalış.

Sonra da ufak ufak projeler üretmeye çalış, Örnek verirsem Hesap makinesi yapma mesela kolay şeylerden başla aksi halde döngüleri,fonksiyonları öğrenirsin ama ne yapacağını bilmezsin. O yüzden uygulamalı öğrenmekte fayda var. Ve mutlaka not alarak çalış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı