Python nasıl öğrenilir?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Bir staj gorusmesi yaptim. Cok detayli olmadi. Olumlu ya da olumsuz donulecek. Bu bir TV sirketi, mobil uygulamalari var teknoparkta sirketleri var sanirim. Bana Python biliyor musun? Dediler. API yapisini bil, web soket, clean code, yazilim mimari bak dediler. Python da tam olarak ne ogrenmem lazim simdi? Java spring bakiyordum bundan once? Django mu bakmaliyim? Yoksa basit request scriptleri vs mi? Ve kurs/kaynak tavsiyeniz var mi?

Udemy'de konunla alakalı kurslar var. Oradan beğendiğini alabilirsin.

Hocam ilk önce programlama ve algoritmalara giriş yapmanızı tavsiye ederim daha sonrasıda ücretsiz bir kurs aramak isterseniz BTK akademide kurslar mevcut sadıkt turanın kurslarını izleyebilirsiniz.

Udemy'de Python kursları bulunmakta, yerli kursların birçoğu güncel değil. Güncel olan birkaç tane kurs vardır elbet. Atıl Samancıoğlunun düzenli olarak kurslarını güncellediğini bilirim. Kendinizi kodlama alanında geliştirebileceğiniz codewars adında bir site bulunmakta, Google'dan aratıp bakabilirsiniz.

Temel yazilim kismini biliyorum az cok. Daha once python baktim ama cok temelde kaldi. ileri seviyede de udemyde ne derece kurs var bilmiyorum. Web Django gordum. Bunlara bakmak mi mantikli yoksa YouTube de spesifik konu secerek bakmak mi? Ve sizce hangi konulara bakmam lazim? Atil samancioglu var mesela. Veri bilimi kismi benim icin gereksiz, web icin bakmayi planliyorum ama html css gostermis. Benim onlarla isim yok sanirim. Diger konularda baglantiliysa pek bakabilecegim bir sey yok.

Ben youtubeden izleyerek öğrenmiştim aslında ders satın almaya bile gerek yok. Bu Youtube kanalı işini görür mert hocam çok iyi anlatıyor. [2024] Sıfırdan İleri Seviye Profesyonel Python Yazılım GeliÅtiricisi Olma Kursu

Bir projeye başla ve bitirmeye çalış.

Genelde bu tarz stajlarda sana bir proje verirler. Muhtemelen Django değil Flask veya FastAPI ile bir API veya Web App yazdıracaklar.

Çevremde birkaç kişide böyle yapıldığına şahit oldum. Daha sonra becerini ölçtüklerinde ufak ufak görevler alırsın. Ama hiçbiri şirketin ana projeleri ile ilgili olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…