Python öğrendikten sonra hangi dili öğrenmem daha iyi olur?

llemarx

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayar programcılığı okuyacağım. DGS ile geçiş yapıp mühendislik bitirmeyi düşünüyorum. Python dilini temel olsun diye öğrenmeye karar verdim. 1 ayı aşkın zamandır öğreniyorum. İki kurs bitirdim, GitHub gibi yerlerden insanların projelerini inceledim bayağı bayağı öğrendim denebilir. Kısaca kendi başıma bir şeyler yazabiliyorum, örnek projeleri rahatlıkla anlayabiliyorum.

Okulda ilk sene “c, C++”, ikinci sene ise " C#, Java, delphi," dillerinin öğretileceğini gördüm. Şu an hangi dili öğrenmeye başlasam benim adıma daha iyi olur?
Şimdiden teşekkürler.

Python'da biraz daha ilerleyin derim. Ben 2 yıldır Python öğreniyorum daha yeni C++'a geçtim yine zor geldi Python'a göre. İsterseniz C#'dan başlayabilirsiniz, C ve C++'a göre daha kolay bir dildir. Okulunuz neden C ve C++'ı ilk sene öğretmeyi planlamış anlamadım.

Okulda pek bir eğitim vermeyeceklerini düşündüğümden önden ilerlemeyi düşündüm. Hem böylelikle DGS çalışmak için fırsatım olacağını düşündüm. Doğru yapmış mıyım bilmiyorum ama mantıklı geldi.
Okulun neden böyle yaptığını bilmiyorum. Ders programını internet sitelerinden paylaşmışlar, size de atayım:

Şimdi anladım neden ilk C++ öğretmişler! C++ ve C ile size temel algoritmaları, matematiği falan öğretecekler, ikinci yılda ise C# ile nesne programlamaya geçecekler ki C# nesne tabanlı programlar için daha ideal bir dil olduğu için seçmişler.
Aah ah ben daha yeni liseye geçtim keşke bana da Linux, C++, C# öğretecek bir okul olsa... Benim yaş grubum için Scratch ile oyun programlama öğretiyorlar.

O zaman ilk C++ ile matematik kütüphanesini çalışın, daha sonra bir kaç fonksiyon ile alıştırmalar yapın, algoritmalar oluşturun vs.

Bazı okullar öğrenciler değişken mantığını falan daha iyi kavrasın, daha düzenli/tertiplli kod yazsın diye C ile açıyor.

Sıralaman ve puanın nasıl merak ettim. Ben de 550k TYT yaptım da. Mezuna kalıp mühendislik gitmeyi düşünüyorum. Meslek lisesiyim bu arada. Çok ilgim var bu arada uzun zamandır ama ben nedense bilgisayar mühendisliğine gidip orada kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Yani 2 yıllıkta da okuyup bunları yapabilirim çünkü istekliyim ama işte mezuna kaldım gibi yani.

AYT sayısaldan 310k, TYT'den ise 180k yaptım. Puanlarım aklımda değil.

1 ay bir sey degil, ogrendigin Python ile open source kullanilabilir bir seyler yazip github'da yayinlayabilirsin.

Okudugunda kodun ne yaptigini anlayacak seviye yeterli degil, verilen bir isi implemente edebilecek seviyeye geldigin zaman "ogrenmis" olursun.

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

Daha acemiyim, dediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…