Python öğrendikten sonra nasıl ilerlenmeli?

fuhrergozde

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba şu anda Python öğreniyorum bundan sonraki aşamada hangi alanda ilerleyeceğime karar veremiyorum, matematik bölümü okuyorum. Siber güvenlik düşündüm tabii 2 yıla kadar iş bulmam konusunda sıkıntı olursa eğer siber güvenliğin yanında başka dallara da ilerlemek istiyorum.
1. Siber güvenlikte ilerlemek istediğimden ötürü Python'dan sonra hangi programlama dillerini öğrenmeliyim?
2. Proje yapma ve geliştirme konusunda kendimi nasıl geliştirip CV iyi bir şekilde gözükebilir?
3. Genel olarak yazılım hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim şimdiden, iyi çalışmalar hepinize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba şu anda Python öğreniyorum bundan sonraki aşamada hangi alanda ilerleyeceğime karar veremiyorum, matematik bölümü okuyorum. Siber güvenlik düşündüm tabii 2 yıla kadar iş bulmam konusunda sıkıntı olursa eğer siber güvenliğin yanında başka dallara da ilerlemek istiyorum.
1. Siber güvenlikte ilerlemek istediğimden ötürü Python'dan sonra hangi programlama dillerini öğrenmeliyim?
2. Proje yapma ve geliştirme konusunda kendimi nasıl geliştirip CV iyi bir şekilde gözükebilir?
3. Genel olarak yazılım hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim şimdiden, iyi çalışmalar hepinize.
1- Siber güvenlik istediğini belirtmişsin, programların ve bilgisayarın işleyişinin derin bir anlayışına sahip olman gerek. Bu yüzden sisteme daha yakın yani low-level, donanıma daha yakın bir dil seçmen gerek ki programların nasıl işlediğini tam olarak bilesin. Örnek olarak: C/C++, Rust vb... Aşırı ilerleyince Assembly'e kadar inebilirsin ama gerekeceğini sanmıyorum.
2- Github profiline işe yarar bulduğun ve kendi yaptığın, copy&paste olmayan projeleri atabilirsin. Tam olarak başka ne yapabilirsin fikrim yok ama kendini geliştirmek için leetcode çözebilirsin.
3- ?

1- Siber güvenlik için ek bir dil bilmene gerek yok, Python yeterli. Asıl yapman gereken programlamadan ziyade sık kullanılan tool'larda kendini geliştirmek ve önemli teknik prensipleri kavramak.

2- Bolca proje yap, deneysel malware'ler olabilir. Leetcode çöz. Yarışmalara da katılabilirsin.
Siber güvenlik alanı diğer alanlara kıyasla geçerli sertifikasyon eğitimlerinin bol olduğu bir alan. Kendini çok iyi geliştirip çalışarak bu sertifikaları alabilirsin, ücretleri de tuzlu oluyor.

3- Yaptığımız şey bu zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı