Python öğrenmek ne kadar sürer?

Aexetan

Femtopat
Daha fazla  
Yaşım çok küçük 11 yaşındayım. Hack için Python ile script yazmak istiyorum. Bu zamana kadar hazır scriptlerle bu işlemi yapıyordum. Bu yüzden Python öğrenmeye karar verdim. Yeni başladım öğrenmeye sizce kaç ay sürer?

Son düzenleme:
Yaşım çok küçük 11 yaşındayım. Hack için Python ile script yazmak istiyorum. Bu zamana kadar hazır scriptlerle bu işlemi yapıyordum. Bu yüzden Python öğrenmeye karar verdim. Yeni başladım öğrenmeye sizce kaç ay sürer? Hayalim bilgisayar mühendisi olmak bu işleri yaparken keyif alıyorum ve hevesliyim.
Sen geleceği kötüye götürecek yeni nesillerden biri olabilirsin :D Öğrenmen çok uzun sürmez ama pratiğe dökmen gerekiyor. Kendi kendine çalışman, internetten ufak yazılımlar ve cevaplarıyla birlikte bulman lazım. Onların üzerinde pratik yapman lazım.

En az 3 ayını vermelisin belki daha fazla. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan benden sana tavsiye matematiği asla bırakma yoksa o seni bırakır ve sen onu yakalayamazsın. Python'un hack açısından pek iş yapacağını sanmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşım çok küçük 11 yaşındayım. Hack için Python ile script yazmak istiyorum. Bu zamana kadar hazır scriptlerle bu işlemi yapıyordum. Bu yüzden Python öğrenmeye karar verdim. Yeni başladım öğrenmeye sizce kaç ay sürer? Hayalim bilgisayar mühendisi olmak bu işleri yaparken keyif alıyorum ve hevesliyim.

Nasıl çalıştığına, günde ne kadar çalıştığına ve öğrenmeye ne kadar açık olduğuna göre değişen bir durum ama öğrenmesi kolay bir dil olduğu için düzgün çalışırsan 3 ay kadar sürer. Bu arada hack dediğin olay için tek bir dil bilmen yetmiyor haberin olsun.

Günlük olarak ne kadar vakit ayırdığına bağlı.

2 saat.

En az 6 ay kafa yorman lazım. Daha sonrasında basit programlar yaparsın. Hack için sadece Python yetmez. İyi bir Kali Linux ve internet bilgisi gerekir.

Kali Linux biliyorum biraz. Ama en fazla yapacağım şey bazı sitelerde "sqlmap" ile açık bulup, içindeki verileri çekmek.

En az 3 ayını vermelisin belki daha fazla. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan benden sana tavsiye matematiği asla bırakma yoksa o seni bırakır ve sen onu yakalayamazsın. Python'un hack açısından pek iş yapacağını sanmam.

En sevdiğim ve başarılı olduğum ders matematik.

Son düzenleme:
Önce matematiğini geliştir. 11 yaşındaki öğrendiğin matematikle programlamada ileri seviyeye gelemezsin. Programlama syntax öğrenmekten ibaret değil. Syntax öğrenmekten ibaret olsaydı herkes öğrenirdi zaten. Derslerine odaklan, matematiğini geliştir. İlla bir başlangıç istiyorsan Python'ın syntaxını öğrenip birkaç basit uygulama yaparsın. Siber güvenlik alanında çalışmak istiyorsan tek bir dili öğrenmek işini görmeyeceği gibi sadece dil öğrenmekte bir işine yaramaz. Yöntemler, şifrelemeler vb. bin bir çeşit şeyi öğreneceksin ki bunu da iyi bir üniversitede rahatlıkla yaparsın. Tabii kendi başına da öğrenebilirsin ama üniversiteyi kazanıp öğrenmek daha kolay olacaktır.

Yaşım çok küçük 11 yaşındayım. Hack için Python ile script yazmak istiyorum. Bu zamana kadar hazır scriptlerle bu işlemi yapıyordum. Bu yüzden Python öğrenmeye karar verdim. Yeni başladım öğrenmeye sizce kaç ay sürer?

Python hack de sadece kodu çalıştırmak için kullanılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı