Python öğrenmeye devam edilmeli mi?

UltimateTeam

Hectopat
Liseyi bitirdim, sınav sonuçlarını bekliyorum. 12'ye kadar BTK Akademi, YouTube gibi yerlerden Python öğreniyordum v BTK Akademi listesinde en son ıterators kısmına kadar gelmiştim. Fakat sınav senesinde Python'a ara verdim. Bu yaz devam etmek istiyorum ama tam emin değilim çünkü bilgisayar mühendisliği istiyorum ve bu bölüme gidersem zaten öğrenirsem boşa bakmış olur muyum diye düşünüyorum. Bir de bazı kodları falan unutmuşum, tekrar etmem gerekiyor. Ne tavsiye edersiniz? Hobi amaçlı bakıyorum normalde ama bu yaz öğrenmeye devam etsem bana katkısı olur mu?

Hahahahah boşa bakmış olur muyum ne demek kardeşim? Sen kendini geliştirip, açık kaynaklı yazılım yapmak için öğrenmiyor musun? Bazı kodları unutmuşum kısmı da saçma geldi. Şu cümleleri kuran birisinin oturup Python veya benzeri dillere 1 ay bile harcadığını sanmam. Kodlamayı söken birisi, otobüsten eve giderken bile sürekli kafasında kurar şu aracı kullansam, scriptim daha çok gelişir mi? Şu 3 fonksiyonu tek fonksiyonda bağlasam, programı optimize etsem falan diye.. Bence bilgisayar mühendisliği bölümü sana göre değil. Daha farklı bir bölüm seç.

Hahahahah boşa bakmış olur muyum ne demek kardeşim? Sen kendini geliştirip, açık kaynaklı yazılım yapmak için öğrenmiyor musun? Bazı kodları unutmuşum kısmı da saçma geldi. Şu cümleleri kuran birisinin oturup Python veya benzeri dillere 1 ay bile harcadığını sanmam. Kodlamayı söken birisi, otobüsten eve giderken bile sürekli kafasında kurar şu aracı kullansam, scriptim daha çok gelişir mi? Şu 3 fonksiyonu tek fonksiyonda bağlasam, programı optimize etsem falan diye.. Bence bilgisayar mühendisliği bölümü sana göre değil. Daha farklı bir bölüm seç.
Ben hep hobi olarak bununla uğraştım ve çok fazla da ilerlemedim, kapsamlı kod yazacak seviyede değilim sadece öğrendiğim küçük şeyleri kendi bilgisayarımda deneyerek, hata çıktı mı nasıl düzeltilir diye zaman harcayarak devam ettim. Unuttum kısmı da aklımdan uçup gitti anlamında değil, araya 6 7 ay girince eski bazı yerleri hatırlayamadığımı kast ettim. Son dediğiniz ise bana biraz sert geldi, bilgisayar mühendisliğini en başından beri istiyorum ve bu üstte yazdıklarımı yapmak keyif veriyor, sonuçta otobüsle eve giderken ayt düşüneceğime bunları düşünseydim belki istediğim sıralamayı bile alamayacaktım. Benim merak ettiğim üniversitede bunları görüp görmeyeceğimizin ne kadar etkili olduğuydu

Hocam konuştuğun kişi daha bir lise öğrencisi ve senin kadar bilgili olmayabilir. Bundan dolayı bilgisayar mühendisliği sana göre değil gibi bir yargılama yanlış. Sonuçta neyin ne olduğunu üniversiteyi bitirip işe başladığında tam anlamıyla öğrenmeye başlıyorsun.

Bu ne arkadaş, düşmanına mı yazıyorsun?

Hocam konuştuğun kişi daha bir lise öğrencisi ve senin kadar bilgili olmayabilir. Bundan dolayı bilgisayar mühendisliği sana göre değil gibi bir yargılama yanlış. Sonuçta neyin ne olduğunu üniversiteyi bitirip işe başladığında tam anlamıyla öğrenmeye başlıyorsun.
Asla bilgiyle, tecrübeyle bağlantılı değil ki yazdıklarım. Kötüleme falan da yapmıyorum, demek istediğim bir insan neden şöyle bir düşünceye girer;ben bunları öğreniyorum ama bilgisayar mühendisliği kazanamazsam bir işime yaramayacak, farz et ki kazandım madem okulda göreceğim, bu yaz bununla vakit kaybetmeye, boşa zaman öldürmeye ne gerek var? Tamam belki mesleğin olmayacak olabilir ama, madem profesör olmayacağım kitap okumanın ne anlamı var, madem şoför olmayacağım araba sürmenin ne anlamı var gibi bir şey. Öğrendiğiniz her farklı şey, size pozitif olarak geri dönüş yapar. Bir gün canınız sıkılırken aklınıza bir proje gelir, öğrendiğiniz basit şeyleri geliştirirsiniz. Belki de github'ta birinin gözüne takılıp hayatınızın değişmesine olanak sağlar. Bunun örnekleri çok.

Asla bilgiyle, tecrübeyle bağlantılı değil ki yazdıklarım. Kötüleme falan da yapmıyorum, demek istediğim bir insan neden şöyle bir düşünceye girer;ben bunları öğreniyorum ama bilgisayar mühendisliği kazanamazsam bir işime yaramayacak, farz et ki kazandım madem okulda göreceğim, bu yaz bununla vakit kaybetmeye, boşa zaman öldürmeye ne gerek var? Tamam belki mesleğin olmayacak olabilir ama, madem profesör olmayacağım kitap okumanın ne anlamı var, madem şoför olmayacağım araba sürmenin ne anlamı var gibi bir şey. Öğrendiğiniz her farklı şey, size pozitif olarak geri dönüş yapar. Bir gün canınız sıkılırken aklınıza bir proje gelir, öğrendiğiniz basit şeyleri geliştirirsiniz. Belki de github'ta birinin gözüne takılıp hayatınızın değişmesine olanak sağlar. Bunun örnekleri çok.
Sanırım, ben bilgisayar mühendisliği sana göre değil demenize takıldım. Benim hep istediğim bir bölümdü bu, yks olmasa ben muhtemelen bildiklerim kadar yeni bilgi katardım kendime ama sınav tabi ki öncelikliydi ve geri dönerken aklımda belirsizlikler vardı bunun hakkında konuşmak istemiştim

Her öğrenilen bilginin pozitif dönüş yapacağı konusunda haklısınız, ona bir şey demiyorum fakat "Başka bölüm seç" demek biraz yanlış değil mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı