Python Python öğrenmeye nasıl başlanmalı?

resit.pasa

Picopat
Daha fazla  
Lise hazırlık okuyorum, yazılım öğrenmek için Python ile başlamaya karar verdim. Yol haritam nasıl olmalı? YouTube'da veya farklı bir sitede önerdiğiniz kurs var mı?

İngiizce kaynak olarak SoloLearn diye bir site var. Gayet güzel anlatımı var arada pekiştirmeleri o siteden yapıyorum. Başlangıç için de ideal.

Öncelik olarak kullanıcıya soru sorup ekrana yazdırma, değişkenler , int / float / string gibi veri tiplerinin ne anlama geldiği ayrıştırması, if elif else kavramları for while öğrenimi daha sonra basitinden hesap makinesi olabilir hocam. Daha sonrasında ise hesap makinesini fonksiyonlarla return try except kalıbıyla desteklendirebilirsiniz.

Youtubeyle alakalı herhangi bir kaynak önerisi bilmiyorum.

Udemy'de her fiyata göre kurs var bildiğim üzere.

Udemy'de her fiyata göre kurs var bildiğim üzere.
Hocam kendi açımdan Udemy'de düzgün anlatabilene rastlamadım daha ama bilinen birileri varsa bende öneri olarak alabilirim. Genelde çoğu öğreticiler IDE kullanmadan NotePad++ ya da uygulama üzerinde algoritma çiziyor.

Üniversitede python anlatıyorum.
Şu kanalı başlangıç için gayet başarılı buluyorum.
Keşke okullarda da ders süreleri yeterli olsa böyle rahat rahat anlatılabilse.

Lise hazırlık okuyorum, yazılım öğrenmek için Python ile başlamaya karar verdim. Yol haritam nasıl olmalı? YouTube'da veya farklı bir sitede önerdiğiniz kurs var mı?
Yapay zeka çok iyi yol gösteriyor başlangıçlar için. Sıfır bilgi ile birçok işlem yapılabiliyor.

Zamanında Python ile başlamış biri olarak hedefin doğrultusunda pek önermem açıkçası, tabi ki yine de seçim sana kalıyor, sana kendimden örnek vererek şöyle açıklayayım, Python fazlasıyla yalınlaştırılmış ve kullanışlı bir dil, ileride C dillerine ihtiyaç duyduğunda ve öğrenmek istediğinde sana fazlasıyla zahmetli, karmaşık ve sıkıcı gelecek, eğer amacın ileride yazılımcı olmak bir den fazla dil öğrenmek ise C ile başlamanı öneririm(çok daha zor ama aynı orantıda sağlam temel atmanı sağlayacak.), şayet şu anlık bir adım atayım ilerde düşünürüm diyorsan Python gayet mantıklı.

Öneri olarak ise, ben temel atarken BTK üzerinden, pratik yaparken veya kod yazarken ise yapay zekadan yardım alarak öğrendim(ufak bir uyarı : yapay zeka sana çoğu şeyi öğrenmişsin algısı yaratabilir buna kanma.) Bir şeyi öğrendiğini düşünüyorsan aklında bir proje oluştur(Matris, Asal sayı, Faktöriyel vs.) sonra hiç bir yardım almadan onu koda dökmeye çalış, yanlış yaptığın zaman da veya sıkıştığın zaman sorununu kendin çözmeye çalış.

Ayrıca kodlamaya girişmeden önce bir kaç gününü, gerekirse koca bir haftanı algoritma ve akış şeması öğrenmeye ayır, başta gereksiz gibi gözükse de aslında çok önemli bir yeri var.

Son olarak ise, kodlamayı kendin kod yazarak öğrenebilirsin, kurs veya yapay zeka sana sadece temelini atmana yardımcı olur.

Çok daha iyi kategorize edilmiş bölümler. Ayrıca C ile ilgili tavsiyende çok iyi.

Angela Yu'nun 100 Days of Code Python Bootcamp kursunu dene ama öncesinde biraz Python ile haşır neşir olsan daha iyi olur Türk bir öğreticiden 2 saatlik bir introduction falan dinlesen yeterli. Angela Yu'nun kursuna gelecek olursak Seni sıfırdan alır ve gerçekten ileri seviye nesne yönelimli programlamaya ve veri analizine kadar götürür. Güzeldir, Python'ı içli dışlı öğretir ve bunun sayesinde diğer programlama dillerine ileride geçeceğin zaman neredeyse hiç zorluk çekmezsin. Harika bir temel atmış olursun. Kendini zora sokup öyle zor programlama dilleri ile başlamanın bir mantığı yok. İçindeki hevesi ve heyecanı bitirmekten başka bir şey yapmaz sana. Python ile devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…