Zamanında Python ile başlamış biri olarak hedefin doğrultusunda pek önermem açıkçası, tabi ki yine de seçim sana kalıyor, sana kendimden örnek vererek şöyle açıklayayım, Python fazlasıyla yalınlaştırılmış ve kullanışlı bir dil, ileride C dillerine ihtiyaç duyduğunda ve öğrenmek istediğinde sana fazlasıyla zahmetli, karmaşık ve sıkıcı gelecek, eğer amacın ileride yazılımcı olmak bir den fazla dil öğrenmek ise C ile başlamanı öneririm(çok daha zor ama aynı orantıda sağlam temel atmanı sağlayacak.), şayet şu anlık bir adım atayım ilerde düşünürüm diyorsan Python gayet mantıklı.
Öneri olarak ise, ben temel atarken BTK üzerinden, pratik yaparken veya kod yazarken ise yapay zekadan yardım alarak öğrendim(ufak bir uyarı : yapay zeka sana çoğu şeyi öğrenmişsin algısı yaratabilir buna kanma.) Bir şeyi öğrendiğini düşünüyorsan aklında bir proje oluştur(Matris, Asal sayı, Faktöriyel vs.) sonra hiç bir yardım almadan onu koda dökmeye çalış, yanlış yaptığın zaman da veya sıkıştığın zaman sorununu kendin çözmeye çalış.
Ayrıca kodlamaya girişmeden önce bir kaç gününü, gerekirse koca bir haftanı algoritma ve akış şeması öğrenmeye ayır, başta gereksiz gibi gözükse de aslında çok önemli bir yeri var.
<section class="container" style="margin-bottom:20px"> <div id="tab-container" class="tab-content"> <div id="faq-block" class="partial-removable-block"> <div id="faq" class="tab-pane fade active show"> <div class="row"> <div class="col-md-12 col-xs-12 col-sm-12"> <div id="accordion"> <div...
Son olarak ise, kodlamayı kendin kod yazarak öğrenebilirsin, kurs veya yapay zeka sana sadece temelini atmana yardımcı olur.