Python PermissionError: [WinError 5] Erişim Engellendi Hatası

Warlord_x7

Megapat
import winreg
registry_key = winreg.OpenKey(winreg.HKEY_CURRENT_USER, "Software\Policies\Microsoft\Windows\System", 0, winreg.KEY_WRITE)
winreg.SetValueEx(registry_key, "DisableCMD", 0, winreg.REG_DWORD, "1"

Arkadaşlar böyle bir scriptim var. Scripti çalıştırırken PermissionError: [WinError 5] Erişim Engellendi diye bir hata veriyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Yönetici olarak başlattın mı programını? Çok basit bir soruna benziyor. Birde sanki virüs yazıyorsun. CMD'yi devre dışı bırakmak vb.

Kayıt defteri zımbırtıları için yönetici olmak gerekiyor. Terminali elle yönetici olarak açtım. Bu sefer ValueError aldım. Kodunuz hatalıymış. "1" değil, 1 olması gerekiyormuş.
Ama insanlık gereği şu şekilde olsa çok daha iyi olur.

Kod:
import winreg

with winreg.OpenKey(winreg.HKEY_CURRENT_USER, "Software\Policies\Microsoft\Windows\System", 0, winreg.KEY_SET_VALUE) as sub_key:
    winreg.SetValueEx(sub_key, "DisableCMD", 0, winreg.REG_DWORD, 1)

Virüs yazmıyorum sadece registry'de değişiklik yapmaya çalışıyorum fakat gördüğüm kadarıyla yanlış yoldan ilerliyorum. Bununla ilgili tekrar bir konu açacağım. İlgilenirseniz çok iyi olur.

Yeni açtığım "C++ İle Registry Girdisinin Değeri Nasıl Değiştilir? konusunu niye kaldırdınız?

@Warlord_x7 @Emre C

Ve niye 36 dakika boyunca konu açamıyorum?

Son düzenleme:
Aynı şey için konu açtığınız onaylanmamıştır. Bildiğim kadarıyla saat başı bir konu açılabiliyor.

Virüs yazmıyorum sadece registry'de değişiklik yapmaya çalışıyorum fakat gördüğüm kadarıyla yanlış yoldan ilerliyorum. Bununla ilgili tekrar bir konu açacağım. İlgilenirseniz çok iyi olur.
Tekrar konu açmayın. Buradan ilerleyin. Ana amacınızı devlet sırrı gibi sakladığınız sürece yardımlar böyle havada kalır. Söylediğim şekilde çalıştı mı? Çalışması gerekiyor. Çalıştıysa sorununuz çözüldü.
Ama gerçekte öyle olmadı çünkü asıl istediğiniz şey o değildi. O yüzden asıl istediğiniz şeyi, onu çözmek için neler yaptığınızı anlatın.

Eğer açtığım konuya bakabilseydin ve önyargılı olmasaydın, orada tamamen detaylıca bilgi verdim. Lütfen ithamlarınıza dikkat edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…