Python pip paket kurulumu nasıl olmalıdır?

Makaleler
3
Yer
Azərbaycan
Daha fazla  
Merhaba. Python ile mesela herhangi bir paketi kurmak istediğimde benim kafamı karıştıran sadece şu ki, komut istemcisini çalıştırdığımda mesela direkt olarak kullanıcılar klasörüne mi kurmam gerekiyor, yoksa System32 yolundan mı çalıştırmam gerekiyor?

Mesela ne demek istediğimi anlayacaksınız şimdi.

Örnek vermek gerekirse, yönetici olarak çalıştırdığımda:

C:\Windows\system32>

Bu ekran geliyor direkt. Yani burada mesela bunu kurmak istiyorum diyelim. Şunu: pip install vidstream.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modüller otomatik olarak Python dosyalarını kuruluyor. Siz CMD'den nereye giderseniz gidin, özel ayarlar yapmadığınız sürece bu değişmeyecektir.

Ek olarak lokal ve global modül kurulumu diye bir kurulum çeşidi de var. Detaylı bilgi için buraya bakın:

Eğer Python modüllerinin nereye indirildiğini görmek istiyorsanız CMD'ye şu komutu yazın:
Kod:
python -m site

Bu komut ile tüm modüllerin hangi konuma kurulduğunu görebilirsiniz.

@453476 yani ben direkt nereye kuraysam kurayım, dizin önemli değil yani diyorsununuz öyle mi?

Mesela benim dediğim şey şu ki, ben install yaptığım zaman Python o dosyaları herhangi bir folder'a yüklemiyor değil mi?

Otomatik kendi paketleri içerisine kurulmuş oluyor öyle mi?

@453476 yani ben direkt nereye kuraysam kurayım, dizin önemli değil yani diyorsunuz öyle mi?
Açıkçası varsayılan dizine kurman daha sağlıklı olacaktır.

Mesela benim dediğim şey şu ki, ben install yaptığım zaman Python o dosyaları herhangi bir folder'a yüklemiyor değil mi?
İndirilen modüller belirli dosyaya yükleniyor.

Otomatik kendi paketleri içerisine kurulmuş oluyor öyle mi?
Python'la birlikte inen paketler tabii ki zaten kurulmuş oluyor. Mesela tkinter modülü Python ile birlikte yüklenir. Onun dışındaki diğer paketler kurulmuş olmuyor, internetten dosyalar çekilerek indiriliyor.

Python versiyon compatibility facia oldugu icin sistemine sadece uygun gordugun python versiyonu icin kurmalisin.
python -m pip install hedeHodo
Ya da
/lib/python/3.7.4/python -m pip install hedeHodo
Ya da
/venvs/python/3.8.4/python -m pip install hedeHodo

Cok super gerekmedikce global olarak pip ile paket yuklemeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…