Elekrono Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 8 Eylül 2018 Mesajlar 1.482 Çözümler 4 Yer System32 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci 3 Haziran 2019 #1 Python:Panoya kopyala kare_kenar = input("Karenin kenar uzunluğu:") print("Alan:", str((kare_kenar)*(kare_kenar))) Str yazan yere int yazınca da çalışmıyor. Ben bunun alanını yazdırmak istiyorum mantığını açıklayabilir misiniz?
Python:Panoya kopyala kare_kenar = input("Karenin kenar uzunluğu:") print("Alan:", str((kare_kenar)*(kare_kenar))) Str yazan yere int yazınca da çalışmıyor. Ben bunun alanını yazdırmak istiyorum mantığını açıklayabilir misiniz?
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.460 Makaleler 6 Çözümler 513 Yer İstanbul 3 Haziran 2019 #2 Sanırım istediğin bu: Python:Panoya kopyala kare_kenar=int(input("Karenin kenar uzunluğu:")) print("Alan:", kare_kenar*kare_kenar) Input alırken class tanımlamazsan str olarak alır. Python:Panoya kopyala kare_kenar=input("Karenin kenar uzunluğu:") print(type(kare_kenar)) print("Alan:", kare_kenar*kare_kenar) Son düzenleme: 3 Haziran 2019
Sanırım istediğin bu: Python:Panoya kopyala kare_kenar=int(input("Karenin kenar uzunluğu:")) print("Alan:", kare_kenar*kare_kenar) Input alırken class tanımlamazsan str olarak alır. Python:Panoya kopyala kare_kenar=input("Karenin kenar uzunluğu:") print(type(kare_kenar)) print("Alan:", kare_kenar*kare_kenar)
E Elina_089 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 9 Eylül 2017 Mesajlar 1.751 Çözümler 4 3 Haziran 2019 #3 İstediğin galiba bu: kenar = float(input("Karenin kenar uzunluğu:")) alan = float(kenar*kenar) print("Alan:", (alan)) input'a veri türü vereceksin; print içinde işlem yapamazsın, değişkene atayıp kullanman gerek, float yerine int de kullanabilirsin.
İstediğin galiba bu: kenar = float(input("Karenin kenar uzunluğu:")) alan = float(kenar*kenar) print("Alan:", (alan)) input'a veri türü vereceksin; print içinde işlem yapamazsın, değişkene atayıp kullanman gerek, float yerine int de kullanabilirsin.