Python programlama örneklerini yapamıyorum

BerkCL

Hectopat
Geçen haftalarda Python derslerine başladım dersleri dinliyorum ve anlıyorum da fakat iş kendi başıma ödevleri yapmaya gelince boş boş ekrana bakmaya başlıyorum.

def ekok_bulma(sayı1,sayı2):

i = 2
ekok = 1
while True:
if (sayı1 % i == 0 and sayı2 % i == 0):
ekok *= i

sayı1 //= i
sayı2 //= i

elif (sayı1 % i == 0 and sayı2 % i != 0):
ekok *= i

sayı1 //= i

elif (sayı1 % i != 0 and sayı2 % i == 0):
ekok *= i

sayı2 //= i
else:
i += 1
if (sayı1 == 1 and sayı2 == 1):
break
return ekok

sayı1 = int(input("Sayı-1:"))
sayı2 = int(input("Sayı-2:"))

print("Ekok:",ekok_bulma(sayı1,sayı2))

Örneğin bu bir EKOK bulma programı ben soruya bakınca neyin ne olduğunu neden yazıldığında anlayabiliyorum ama iş kendi başıma baştan yapmaya gelince beynim durmaya başlıyor bu noktada ne yapmam gerekiyor? (Kod doğru çalışıyor fakat kopyala yapıştır yaptığım için nedense hepsini başa yapışık yapıştırıyor o yüzden bu şekilde görünüyor)

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 41
Algoritma ve analitik düşünme öğrenmen lazım. Kodun ne yaptığını bilmek ve ne yapacağını bilerek koda dökmek arasında fark var. Ne yapacağını bilmezsen beynin durur. Kod yazmadan önce ne yapacağını kafanda derle, olmuyorsa bir kağıda yaz, sonrasında koda dök.

2 gündür kafa patlatıyorum. bir yere kadar geliyor fakat hiçbir zaman tam anlamıyla kendim yapamıyorum. Daha sonra cevaba bakınca baya basit geliyor. Bunu atlatmak için ne yapmam gerekir.

Önce soruya bak ve her satırın ne yaptığını bir deftere cümle cümle not al. Örneğin; birinci satırda 2 adet sayısal değişken tanımladım. İkinci satırda değişkenlere değer ataması yaptım. Gibi bütün programı yaz. Sonra programı kapat ve bu cümlelere karşılık gelen kodları teker teker yazmaya çalış. Basit ama etkili bir alıştırma.

Teşekkürler bunu deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…