Merhabalar, Python diline hakim soket programlama da bana yardımcı olabilecek var mı acaba? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Dinliyorum.Merhabalar, Python diline hakim soket programlama da bana yardımcı olabilecek var mı acaba? Şimdiden teşekkür ediyorum.
aynı ağa bağlı bilgisayarlar arası mesajlaşma programı yapacaktım şuan yaptım sunucu istemci olarak çalışıyor fakat kendi bilgisayarımdan sadece bu şekilde aynı ağa bağlı bilgisayarlar ile iletişim nasıl olur localhost mu atamak gerekirDinliyorum.
Yine TCP/IP protokolü üzerinden yapacaksınız. İki bilgisayar da aynı anda script dosyayını açmalı. IP'yi target olarak verirseniz sorun çözülecektir.aynı ağa bağlı bilgisayarlar arası mesajlaşma programı yapacaktım şuan yaptım sunucu istemci olarak çalışıyor fakat kendi bilgisayarımdan sadece bu şekilde aynı ağa bağlı bilgisayarlar ile iletişim nasıl olur localhost mu atamak gerekir
Birini server.py, diğerini client.py diye kaydetmeniz gerek. Client, mesajı yollar iken; server ise mesajı alır. Böylelikle iki bilgisayar ile iletişim yapmış olursunuz.bu iki kodu server.py olarak kaydedip biri gönderici diğer pc alıcı şekilde çalıştırdığımızda sadece değişiklik yapmamız gereken host kısmındaki ip yerimi?
tekrar rahatsız ediyordum da ben udemy den kurs almıştım fakat hep jupyter ile anlatıyor fakat bu sefer de idle arayüzünde ya da pycharm da çalışırken kod eksik olduğu için jupyter de yaptığımı pycharm da ya da ıdle de yaparken zorlanıyorum sizce kursumu değiştirip pycharm ı kullanan bir eğitmenden mi kurs alırsam daha faydalı olur okulda da ıdle kullanılıyor çünküBirini server.py, diğerini client.py diye kaydetmeniz gerek. Client, mesajı yollar iken; server ise mesajı alır. Böylelikle iki bilgisayar ile iletişim yapmış olursunuz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.