Python socket programlama

aynı ağa bağlı bilgisayarlar arası mesajlaşma programı yapacaktım şuan yaptım sunucu istemci olarak çalışıyor fakat kendi bilgisayarımdan sadece bu şekilde aynı ağa bağlı bilgisayarlar ile iletişim nasıl olur localhost mu atamak gerekir
Yine TCP/IP protokolü üzerinden yapacaksınız. İki bilgisayar da aynı anda script dosyayını açmalı. IP'yi target olarak verirseniz sorun çözülecektir.

Örnek kod:

bu iki kodu server.py olarak kaydedip biri gönderici diğer pc alıcı şekilde çalıştırdığımızda sadece değişiklik yapmamız gereken host kısmındaki ip yerimi?
Birini server.py, diğerini client.py diye kaydetmeniz gerek. Client, mesajı yollar iken; server ise mesajı alır. Böylelikle iki bilgisayar ile iletişim yapmış olursunuz.

anladım o şekilde yapmıştım bende, bu kodları 2 tane biri server.py biri client.py diye kaydedip farklı pc ancak aynı ağa bağlı pc lerde kullandığım takdir de çalışacaktır o halde?
Birini server.py, diğerini client.py diye kaydetmeniz gerek. Client, mesajı yollar iken; server ise mesajı alır. Böylelikle iki bilgisayar ile iletişim yapmış olursunuz.
tekrar rahatsız ediyordum da ben udemy den kurs almıştım fakat hep jupyter ile anlatıyor fakat bu sefer de idle arayüzünde ya da pycharm da çalışırken kod eksik olduğu için jupyter de yaptığımı pycharm da ya da ıdle de yaparken zorlanıyorum sizce kursumu değiştirip pycharm ı kullanan bir eğitmenden mi kurs alırsam daha faydalı olur okulda da ıdle kullanılıyor çünkü

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı