Python "str" İşlevini Kullanamıyorum

CGTYKSY55

Kilopat
print('Adın Ne?') ad=input() print('Soyadın Ne?') soyad=input() print('Nerelisin?') yer=input() print('Kaç Yaşındasın?') yas=input() print('Cinsiyetin Ne?') c=input() print('Hangi Yıldayız?') yil=input() print('Kişi Bilgileriniz Şu Şekildedir') print('Adınız : ' + (ad) ) print('Soyadınız : ' + (soyad) ) print('Bulunduğunuz Bölge : ' + (yer) ) print('Yaşınız : ' + (yas) ) print('Cinsiyetiniz : ' + (c) ) dyil=int(yil)-int(yas) print(str('Doğum Yılınız : ' +(dyil) ) )
Herşeyi düzgün yapıyorum ama son satır ne yapsam olmuyor. Hatayı ekran görüntüsü olarak paylaştım.

Dosya Ekleri

• Repl.it - Online Python Editor and IDE - Fast, Powerful, Free - Google Chrome 10.03.2020 18_29...png
    Repl.it - Online Python Editor and IDE - Fast, Powerful, Free - Google Chrome 10.03.2020 18_29...png
    33,6 KB · Görüntüleme: 72
İki öneriyide denedim olmadı. Yarına kadar bunun çözümünü bulmam lazım.
print('Adın Ne?') ad=input() print('Soyadın Ne?') soyad=input() print('Nerelisin?') yer=input() print('Kaç Yaşındasın?') yas=input() print('Cinsiyetin Ne?') c=input() print('Hangi Yıldayız?') yil=input() print('Kişi Bilgileriniz Şu Şekildedir') print('Adınız : ' + (ad) ) print('Soyadınız : ' + (soyad) ) print('Bulunduğunuz Bölge : ' + (yer) ) print('Yaşınız : ' + (yas) ) print('Cinsiyetiniz : ' + (c) ) dyil=int(yil)-int(yas) print('Doğum Yılınız : ') print(dyil)
En alt satırı bu şekilde değiştirince yapabiliyorum. Ancak aynı satırda hem "Doğum Yılınız" yazısını hem de (dyil) kodunu aynı yere yazmam lazım.

Python:
print('Adın Ne?')
ad=input()
print('Soyadın Ne?')
soyad=input()
print('Nerelisin?')
yer=input()
print('Kaç Yaşındasın?')
yas=input()
print('Cinsiyetin Ne?')
c=input()
print('Hangi Yıldayız?')
yil=input()
print('Kişi Bilgileriniz Şu Şekildedir')
print('Adınız : ' + (ad) )
print('Soyadınız : ' + (soyad) )
print('Bulunduğunuz Bölge : ' + (yer) )
print('Yaşınız : ' + (yas) )
print('Cinsiyetiniz : ' + (c) )
dyil=int(yil)-int(yas)
print('Doğum Yılınız : ' +str((dyil)) )

Hocam hatanız çok basit bir hata

Python:
print('Adın Ne?')
ad=input()
print('Soyadın Ne?')
soyad=input()
print('Nerelisin?')
yer=input()
print('Kaç Yaşındasın?')
yas=input()
print('Cinsiyetin Ne?')
c=input()
print('Hangi Yıldayız?')
yil=input()
print('Kişi Bilgileriniz Şu Şekildedir')
print('Adınız : ' + (ad) )
print('Soyadınız : ' + (soyad) )
print('Bulunduğunuz Bölge : ' + (yer) )
print('Yaşınız : ' + (yas) )
print('Cinsiyetiniz : ' + (c) )
dyil=int(yil)-int(yas)
print('Doğum Yılınız : ',int(dyil))

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı