Python "SyntaxError: Invalid syntax" hatası nasıl çözülür?

EmirTKaya

Centipat
Daha fazla  
Microsoft Learn'de Python yazılım öğrenirken "Python programı" ve "program çalıştırma" bölümünde takıldım. Bilgileri dikkatli bir şekilde okudum, denilenlerin hepsini dikkatle uyguladım. Fakat karşıma "SyntaxError: Invalid syntax" adlı bir hata çıktı. Ne kadar deneyip çabalasam da, bu hatayı çözemedim.

Ekran görüntüsü 2024-07-06 150454.png

Terminalde çalıştırmanız gereken komutu Python Shell'inde çalıştırmaya kalkmışsınız. Soldaki 3 büyüktür işaretinden (>>>) anlayabilirsiniz bunu. Böyle olunca da hâliyle Syntax Error olmuş yani dilin kurallarına uygun olmayan bir satır.

Python Shell'inden Ctrl-Z + Enter yaparak (Linux'ta Enter'a gerek yoktu galiba.) veya exit() yazıp Enter'a basarak çıkabilirsiniz. Çıktığınız vakit terminalde olacaksınızdır, orada tekrar python3 emrrr.py yazın.

Terminalde çalıştırmanız gereken komutu Python Shell'inde çalıştırmaya kalkmışsınız. Soldaki 3 büyüktür işaretinden (>>>) anlayabilirsiniz bunu. Böyle olunca da hâliyle Syntax Error olmuş yani dilin kurallarına uygun olmayan bir satır.

Python Shell'inden Ctrl-Z + Enter yaparak (Linux'ta Enter'a gerek yoktu galiba.) veya exit() yazıp Enter'a basarak çıkabilirsiniz. Çıktığınız vakit terminalde olacaksınızdır, orada tekrar python3 emrrr.py yazın.
CTRL-z enter yaptığımda birşey değişmiyor. Pythonu microsoft store dan indirdiğim için olabilir mi?

CTRL-z enter yaptığımda bir şey değişmiyor. Python'u Microsoft Store'dan indirdiğim için olabilir mi?

Klavyede Ctrl ve Z tuşlarına aynı anda basıp sonra Enter tuşuna basmanız gerekiyor:

1720270480503.png

Diğer yol da exit():

1720270530884.png

Python'u Microsoft Store'dan indirmenizle bir alakası olmamalı.

Terminalde yazdığınızda başka bir hata veriyorsa onu paylaşmanız iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı