FatihÖzdemir758 Centipat Katılım 15 Nisan 2023 Mesajlar 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Nisan 2023 #1 Python'da Minecraft splash text gibi bir şaka sistemi yapmak istiyorum ama dosyadan satır yerine harf çekiyor. Kod: Python:Panoya kopyala import random inPut = input(">") inPut == "joke": file = "jokes.txt" print(f"{random.choice(file)}") Son düzenleyen: Moderatör: 15 Nisan 2023
Python'da Minecraft splash text gibi bir şaka sistemi yapmak istiyorum ama dosyadan satır yerine harf çekiyor. Kod: Python:Panoya kopyala import random inPut = input(">") inPut == "joke": file = "jokes.txt" print(f"{random.choice(file)}")
Çözüm Vavien. 15 Nisan 2023 Dili öğrenmeye biraz çalışmanız lazım. Gördüğüm en saçma kullanım bu: print(f{random.choice(file)}"). Satırları okumanız gerekiyor. f.readlines() ile de yapabilirsiniz ama satır sonundaki \n de gelir. O yüzden böyle yaptım. Kod:Panoya kopyala import random with open(r"desktop\a.txt", "r", encoding="utf-8") as f: lines = f.read().splitlines() print(random.choice(lines))
Dili öğrenmeye biraz çalışmanız lazım. Gördüğüm en saçma kullanım bu: print(f{random.choice(file)}"). Satırları okumanız gerekiyor. f.readlines() ile de yapabilirsiniz ama satır sonundaki \n de gelir. O yüzden böyle yaptım. Kod:Panoya kopyala import random with open(r"desktop\a.txt", "r", encoding="utf-8") as f: lines = f.read().splitlines() print(random.choice(lines))
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.446 Makaleler 6 Çözümler 512 Yer İstanbul 15 Nisan 2023 #2 Dili öğrenmeye biraz çalışmanız lazım. Gördüğüm en saçma kullanım bu: print(f{random.choice(file)}"). Satırları okumanız gerekiyor. f.readlines() ile de yapabilirsiniz ama satır sonundaki \n de gelir. O yüzden böyle yaptım. Kod:Panoya kopyala import random with open(r"desktop\a.txt", "r", encoding="utf-8") as f: lines = f.read().splitlines() print(random.choice(lines)) Artı 0 Eksi Çözüm
Dili öğrenmeye biraz çalışmanız lazım. Gördüğüm en saçma kullanım bu: print(f{random.choice(file)}"). Satırları okumanız gerekiyor. f.readlines() ile de yapabilirsiniz ama satır sonundaki \n de gelir. O yüzden böyle yaptım. Kod:Panoya kopyala import random with open(r"desktop\a.txt", "r", encoding="utf-8") as f: lines = f.read().splitlines() print(random.choice(lines))
KS KS FatihÖzdemir758 Centipat Katılım 15 Nisan 2023 Mesajlar 4 Daha fazla Cinsiyet Erkek 15 Nisan 2023 #3 Yeniyim Python'da. Bu arada cevabınız için teşekkürler. Vavien. dedi: Dili öğrenmeye biraz çalışmanız lazım. Gördüğüm en saçma kullanım bu: print(f{random.choice(file)}") Satırları okumanız gerekiyor. f.readlines() ile de yapabilirsiniz ama satır sonundaki \n de gelir. O yüzden böyle yaptım. Kod:Panoya kopyala import random with open(r"desktop\a.txt", "r", encoding="utf-8") as f: lines = f.read().splitlines() print(random.choice(lines)) Genişletmek için tıkla... Son düzenleyen: Moderatör: 15 Nisan 2023 Artı 0 Eksi
Yeniyim Python'da. Bu arada cevabınız için teşekkürler. Vavien. dedi: Dili öğrenmeye biraz çalışmanız lazım. Gördüğüm en saçma kullanım bu: print(f{random.choice(file)}") Satırları okumanız gerekiyor. f.readlines() ile de yapabilirsiniz ama satır sonundaki \n de gelir. O yüzden böyle yaptım. Kod:Panoya kopyala import random with open(r"desktop\a.txt", "r", encoding="utf-8") as f: lines = f.read().splitlines() print(random.choice(lines)) Genişletmek için tıkla...
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.446 Makaleler 6 Çözümler 512 Yer İstanbul 15 Nisan 2023 #4 Sadece değişkeni yazdıracaksanız stringe çevirmenize gerek yok. Zaten __str__ metodu vardır. Artı 0 Eksi