Arkadaşlar selamlar. Python ile küçük bir program yazmak istedim ama sürekli hata veriyor. Hata bu şekilde internette baktım 2 tane IDE değiştirdim ama bir türlü anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Küme parantezlerini kullanmamayı dener misin? Aşağıdaki gibi.
Ek olarak neden kod yazmaya yeni başlayanlar insanları sleep gibi şeyler ile bekletmekten zevk alıyor? Bu soruya da cevap verirseniz sevinirim.
Kod:
import time
sure = 10
x= str(input("Benden ne yapmami istersiniz? (toplama, cikarma, carpma, bolme)\n-->"))
if x == "toplama":
print("Lutfen bekleyiniz...")
time.sleep(sure)
Hiç böyle bir kullanıma ihtiyaç duymadım, bence sorun @Vavien. arkadaşın dediği gibi küme parantezleriyle ilgili ama siz bilirsiniz.
Düzenleme: Kodda bırakılan boşluklarla da alakalı olabilir çünkü ben yazdığımda bir sorunla karşılaşmıyorum. Bir TAB boşluk olduğuna emin miyiz if bloğu altında?
Çok yatkın değilim Python'a üniversitedeyken uğraşmıştım. Merakımdan arkadaşın kodları yazıp derleyince dediğim şekilde çalıştı. Ne kadar doğru bir kullanımdır bilemiyorum.
Sizin sorunuza gelince ben onu denemek için yaptım. Bende 10 saniye beklemeye hevesli değilim. Ama öyle olunca çalışır mı acaba dedim, o da olmadı. Yinede hepinize teşekkür ederim.
Bekletme olarak değil fakat tez yaparken Raspberry Pi ile mini bir cihaz yapmıştım. Evin içinde kafasına göre takılmadan gezen, şu süpürgeler gibi. Sleep koyulmazsa komutları işleme hızına cihazlar yetişememişti ve sistem çalışmamıştı.