Bekletme olarak değil fakat tez yaparken Raspberry Pi ile mini bir cihaz yapmıştım. Evin içinde kafasına göre takılmadan gezen, şu süpürgeler gibi. Sleep koyulmazsa komutları işleme hızına cihazlar yetişememişti ve sistem çalışmamıştı.
Kullanım doğru. Python'da if'ten sonra koyduğunuz iki nokta zaten küme parantezinin yaptığını yapıyor. Bunun dışında girintileri doğru yapmalısınız ki neyin if'in içinde olduğunu, neyin olmadığını program anlasın.
If kullanımında küme parantezi olan dillerde herhangi bir girinti ya da satır şartı sağlanmamakta.
C++ için şu kod yazılabilir.
Kod:
#include <iostream>
using namespace std;int main(){auto i{0};if(0==i){cout<<"i:"<<i;}return 0;}
Aynı kod şöyle de yazılabilir. Bu şekilde göze daha çok hitap eder. Okunması kolaydır.
Kod:
#include <iostream>
using namespace std;
int main() {
auto i{ 0 };
if (0 == i) {
cout << "i:" << i;
}
return 0;
}
Bekletme olarak değil fakat tez yaparken Raspberry Pi ile mini bir cihaz yapmıştım. Evin içinde kafasına göre takılmadan gezen, şu süpürgeler gibi. Sleep koyulmazsa komutları işleme hızına cihazlar yetişememişti ve sistem çalışmamıştı.
Hocam o ayrı. Çoğu kişi giriş yapma ya da hesap makinesi gibi şeylerde yapıyor bunu. En son hangi kullandığınız hesap makinesi size "2 saniye bekle kardeşim işlem yapıyoruz şurada." dedi?
Sitelerin yaptığı bekletme de sitelerin kodundaki sleep komutundan değil. Gerçekten yapılan işlem zaman alıyor, çünkü birçok kişi aynı anda istek atıyor o siteye. İnternet ile gittiği için var olan bir gecikme var zaten. Giriş yaptığınızda adam onu kendi şifre filtresinden geçirmekle zaman harcıyor. Sonra çıkan şeyin sizin girdiğiniz kullanıcı adından çıkması gereken şey olup olmadına bakıyor.
Benzer sorunlarınız olursa tabii ki buraya yazabilirsiniz ama daha farklı sorunlarınız için yeni konu açmanızı öneririm. Yazılım bölümünü takip eden çok arkadaş var ben dahil, çat pat da olsa Python biliyorum . Yardımcı olmaya çalışırız.
Hocam benim bu kodları sürekli çalıştırmam gerek. Bunu while döngüsüne mi almam gerekiyor.
Edit: Anladım hocam sağolun ama küçük sorunlar için konu açmak istemedim.
Hocam benim bu kodları sürekli çalıştırmam gerek. Bunu while döngüsüne mi almam gerekiyor.
Edit: Anladım hocam sağolun ama küçük sorunlar için konu açmak istemedim.
Eğer aksi bir komut girilmedikçe bitmeyen bir sorgu döngüsü istiyorsanız şöyle yapabilirsiniz:
Python:
while True:
girdi = input("Yapmak istediğiniz işlemin numarasını giriniz : ")
if girdi == "...": #işlemlerinize ait if sorguları
elif ... :
elif girdi == "ç": #çıkış için verilecek herhangi bir komut
break #while döngüsünü sonlandırır.
Eğer aksi bir komut girilmedikçe bitmeyen bir sorgu döngüsü istiyorsanız şöyle yapabilirsiniz:
Python:
girdi = input("Yapmak istediğiniz işlemin numarasını giriniz : ")
while True:
if girdi == "..." #işlemlerinize ait if sorguları
elif ...
elif girdi == "ç" #çıkış için verilecek herhangi bir komut
break #while döngüsünü sonlandırır.
Eğer yeni başladıysanız YouTube veya Udemy üzerinden bir eğitimle devam etmenizi öneririm. Ben Udemy'den Mustafa Murat Coşkun'a ait eğitimi kullanıyorum.
While, bir döngü yaratır ve yanına girilen komut sağlandığı sürece devam eder. Eğer biz "while True:" dersek yanındaki komut her zaman doğru(True) sonucunu verdiğinden döngü sonsuza kadar devam etmeli, biz döngüyü durdurana dek. Burada dedik ki bizim hangi işlemin yapılacağına karar vermek üzere kullanıcıdan girdi istenen input komutuna "ç" girildiği zaman döngü dursun ve program da sonlansın. Bunun için de "break" kullanırız, döngüyü sonlandırmaya yarar.