Python Tkinter Entrybox'u büyütmek

furkaniko

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
Arkadaşlar merhaba, tkinter da veri girişi alacağım Entrybox'u daha uzun bilgiler girebilmek için büyütmek istiyorum. Width komutu çalışıyor fakat height çalışmıyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla entrybox a scrollbar ekleniyormuş araştırdım fakat bir şey anlayamadım. Entrybox'u aşağı doğru nasıl büyütebilirim veya scrollbar ı nasıl kullanabilirim yardımcı olur musunuz?

[CODE title="Örnek Entry Kodum"]telno = tkinter.Entry(veripenceresi, font="Arial 13" ,bg="#e6c619", width=18)
telno.place(x=10, y=250)[/CODE]

Son düzenleyen: Moderatör:
Tkinter dökümantasyonunu incelediğimde Entry widget'ının single line olduğunu görüyorum.

Sen büyük ihtimalle Text widget'ını istiyorsun. Dökümantasyona göre scrollbar kabul eden widget da bu.

Aradaki farkı Entry HTML'deki input, Text HTML'deki textarea gibi düşünebilirsin diye tahmin ediyorum.

Tkinter dökümantasyonunu incelediğimde Entry widget'ının single line olduğunu görüyorum.

Sen büyük ihtimalle Text widget'ını istiyorsun. Dökümantasyona göre scrollbar kabul eden widget da bu.

Aradaki farkı Entry HTML'deki input, Text HTML'deki textarea gibi düşünebilirsin diye tahmin ediyorum.
Teşekkürler hocam sorunumu textbox ile halllettim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı