Yaptığın dosyanın uzantısı ".txt", onu ".py" olarak değiştir. Sonra F5 tuşuna bas, karşına yukarıdan bir yer açılacak "Python File" yazan seçenek seçili olacak ve tek yapman gereken şey Enter tuşuna basmak. Kısacası uzantıyı değiştirdikten sonra ilk F5 daha sonra Enter tuşuna basman yeterli. Ayrıca dosyayı kaydetmediğini fark ettim dosyayı kaydetmen gerek. Ayrıca auto-save özelliğini de kullanmanı tavsiye ederim.
F5 + Python File seçmekten başka bildiğim yöntem yok daha hızlı olması için. Komut ile nasıl açacağım diyorsanız anlatayım. PowerShell ile(Attığınız ekran görüntüsündeki konsol kısmında PowerShell çalışıyor.)Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi yaptım. F5 tuşuna bastıktan ve Python File olarak seçtikten sonra print(5+5) işlemini girdim. Fakat sonucu Terminal'de görebilmek için tekrardan F5 tuşuna basmam gerekiyor. Bir başka işlem girince de sonucu otomatik vermiyor. Sonucu görebilmek için tekrardan F5 tuşuna basıp Python File dosyasını seçmem gerekiyor. Hep sonuç görmek için F5 tuşuna basıp Python File seçeneğini mi seçmem gerekiyor yoksa ben mi hata yapıyorum? ( print(10+10) sonucu görmek için de F5 basıp Python File seçiyorum.)
Bu arada izlediğim videodaki kişi sonucu görmek için python yazıp dosya ismini giriyor. Bunu nasıl yapabilirim?
dir yazarak klasörleri ve dosyaları listeleyebilirsiniz, cd klasör_adı yazarak klasörün içine girebilir cd .. yazarak klasörden çıkabilirsiniz. Python dosyasını kaydettiğiniz klasörü bulup içine girip python programınızın_dosyası.py yazarak yazdığınız uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Ayrıca Visual Studio Code'de yukarıdakı "File" sekmesi altındaki "Auto Save" özelliğini aktifleştirirseniz kodunuz üzerinde yaptığınız her değişiklikte tekrardan keydetmek zorunda kalmayacaksınız.F5 + Python File seçmekten başka bildiğim yöntem yok daha hızlı olması için. Komut ile nasıl açacağım diyorsanız anlatayım. PowerShell ile(Attığınız ekran görüntüsündeki konsol kısmında PowerShell çalışıyor.)diryazarak klasörleri ve dosyaları listeleyebilirsiniz,cd klasör_adıyazarak klasörün içine girebilircd ..yazarak klasörden çıkabilirsiniz. Python dosyasını kaydettiğiniz klasörü bulup içine girippython programınızın_dosyası.pyyazarak yazdığınız uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Ayrıca Visual Studio Code'de yukarıdakı "File" sekmesi altındaki "Auto Save" özelliğini aktifleştirirseniz kodunuz üzerinde yaptığınız her değişiklikte tekrardan keydetmek zorunda kalmayacaksınız.
Hangi kısımda takılıyorsunuz?Kardeş nasıl yaptınız? Ben de denilenleri yapıyorum ama sonuç değişmiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.