Python vs. HTML

682784

Hectopat
Makaleler
6
Merhaba. Web alanında yazılım öğrenmeye karar vermiştim lakin öncesinde Python bilmek de güzel olur diye düşündüm lakin bu sene 11. sınıfım seneye 12 olacağım sınav falan derken pek ilgilenemeyeceğim o yüzden Python yerine HTML ile başlayıp bu sene sonuna kadar HTML, CSS bitirip JS geçmek istiyorum.

Sizce Python çok önemli mi, ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
HTML, CSS'i samimiyim en fazla 3 gunde bitirirsiniz. Zaten kendileri programlama dili bile degil.

Python vs diger diller icin ilk etapta sure ayirmaniz gerekecek. Sene icinde ayiramam derseniz baslamayin. Daha sonra tam gaz baslarsiniz.

HTML, CSS'i samimiyim en fazla 3 gunde bitirirsiniz. Zaten kendileri programlama dili bile degil.

Python vs diger diller icin ilk etapta sure ayirmaniz gerekecek. Sene icinde ayiramam derseniz baslamayin. Daha sonra tam gaz baslarsiniz.
Evet HTML, CSS çok uğraştıracağını düşünmüyorum zaten. Günde büyük ihtimalle 2-3 saat vakit ayırabileceğim.
O zaman yıl boyunca JS ile uğraşırım. Sonraki sene sınav olacağından pek vakit ayıracağımı sanmıyorum. İlginiz için teşekkürler.

Başlık doğru olmamış. Python vs JavaScript olarak değerlendiriyorum.
Web alanı için kesinlikle JavaScript, Python hiç gerek yok.
Teşekkürler. JS için önerebileceğiniz kurs varmıdır acaba?

Zaten HTMS, CSS fazla zaman almıyor diyorlar. Pekte saymasak olur değil mi?
Html de basit bir kaç element var. Seo düşünmezsek fazla detaya gerek yok.
Ama css öyle kolay bir şey değil. Çok fazla pratik yapmak gerekiyor. Birde tarayıcılara özgü değerler vs.

Öğrenim açısından fazla zaman ayırmaya gerek yok. Js temellerini alıp direkt frameworklere geçmek en iyisi.

Teşekkürler. JS için önerebileceğiniz kurs varmıdır acaba?
Kurs olarak bilmiyorum. Ama çok güzel makaleler, cheatsheet pdf ler, kurs tadında hazırlanmış siteler mevcut. Eğer programlama temelin varsa kurslarla zaman kaybetmek yerine direkt bu dediklerimi araştırıp bakabilirsin.

Temelim var lakin makaleler genelde ingilizce oluyor. Ne yazık ki o kadar ingilizcem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…