Python yazılım dili öğrenimi nasıl kolaylaştırılabilir?

Skyfalton

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi ben Python yazılım diline başladım 5 gün önce falan if falan öğrendim else öğrendim and or falan öğrendim input plint falan öğrendim buralar basit ama mesela ben bir hesap makinesi yapmak istediğimde bazı yerlerde (kod) bazı yerlerde "kod" bunları karıştırıyorum ve internetten falan bu ufak detaylara bakmadan hesap makinesi vb yapamıyorum, ne yapmam lazım? İleride kolaylaşacak mı yoksa yardım eder misiniz? 4

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam veri tiplerinde sıkıntı çekiyorsun, veri tiplerini anlamalısın:

String (Cümle) = "Merhaba" (tırnağa dikkat)
Sayı = 1
Yanlış kullanım sayı = "1" (Tırnak olduğu için sayı değil, cümle)
Tek tırnak cümle = 'Merhaba' (Bu da cümledir, ' olması birşeyi değiştirmez)
Fonksiyon = fonksiyon()

Örneğin: print("Merhaba") bir fonksiyondur. print() fonksiyonunu "Merhaba" ile çağırmış olursun.
"1" + "1" ile 1+1 aynı değildir. 1.sinin sonucu "11" şeklinde çıkarken 2.sinin sonucu 2 olarak çıkar.
1.sinin sonucunun öyle çıkmasının sebebi ikisinin de sayı olmaması, cümle olması. Yani "Merhaba" + "Merhaba" nasıl MerhabaMerhaba dönderir ise bu da aynı şekilde olur.

Bir cümleyi sayıya çevirmek istediğinde int() kullanabilirsin, örn: int("1") = 1 sayıya çevirir
Bir sayıyı, floatı vb. cümleye çevirmek istediğinde ise str() kullanabilirsin. Örn: str(62) = "62" çıkar.

Umarım yardımcı olmuştur, zorlanabileceğin gerekli kısımlar bunlar.

Gayet normal. Sadece video izleyerek bölümleri geçmeyin. Sonuçta her bölümde yeni birşey öğreneceksiniz ve izlediğiniz video ile bol bol proje yapıp uygulayın. Zamanla oturcaktir.

Hayır veri tiplerini biliyorum float 1.5 gibi kesirli sayılarda olur mesela "1" ile 1 dediğin gibi aynı değildir biri integer diğeri stringdir.

(kod) ve "kod" derken ne demek istedin anlamadım

Hayır veri tiplerini biliyorum float 1.5 gibi kesirli sayılarda olur mesela "1" ile 1 dediğin gibi aynı değildir biri integer diğeri stringdir.
Bu durumda biraz daha açıklar mısın, tam olarak neye internetten bakman gerekiyor?

Bu durumda biraz daha açıklar mısın, tam olarak neye internetten bakman gerekiyor?
Yani bak şimdi ben mesela print("kod") yazmam gerektiği yerde örnek veriyorum bazen bunu unutuyorum tabikide bukadar basit bişiyi unutmam ama mesela diyelim print() yazdım ve internetten bakıyorum print("kod") diye yapıldığını hatırladım ve kendimi kopya çekmiş gibi ve hiç yazılım öğrenmeyecekmiş gibi hissediyorum

İnternetten bakarak bir şeyi yalnızca yapman gerektiğini değil, neden yapman gerektiğini öğreniyorsan bu kopya çekmek değildir. Bir şey aklına takıldığında çekinmeden en ince detayına kadar araştır, olabildiğince tekrar bakmamak olsun amacın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…