Python3 -Elif komutunu ekleyince "Syntax Error" hatası

Ba$oon

Hectopat
Python3 öğrenmeye yeni başladım "-Elif" kodunu yazınca hata veriyor.

bandicam 2020-06-20 18-18-35-501.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü elif yazdıktan sonra altında kodun ne yapacağına dair bir işlem belirtmelisin :)

Üstteki "if" kontrolünde yaptığın "print("Giriş Başarılı-")" tarzında bir komut eklersen düzelecek.
Arkadaşın dediğini uyguladıktan sonra sorun çözülmez ise yeni proje açıp kodları yeniden yapıştırın. Bazen her şey doğru olmasına rağmen bu tarz hatalar olabiliyor Pycharm'da.

Çünkü elif yazdıktan sonra altında kodun ne yapacağına dair bir işlem belirtmelisin :)

Üstteki "if" kontrolünde yaptığın "print("Giriş Başarılı-")" tarzında bir komut eklersen düzelecek.
:D çok teşekkürler. altına ne yapması gerektiğini yazınca düzeldi çok sağolun.
Arkadaşın dediğini uyguladıktan sonra sorun çözülmez ise yeni proje açıp kodları yeniden yapıştırın. Bazen her şey doğru olmasına rağmen bu tarz hatalar olabiliyor Pycharm'da.
sizde ilgilendiğiniz için sağolun hayraaaa'nın dediğini yaptım düzeldi.

Başka soruların olursa sormaktan çekinme, umarım hevesin böyle güzelce devam eder. :) Eğer kendine basit egzersizler falan istersen bu attığım linkten bulabilirsin :

İngilizce ama chrome üzerinden çevirirsen çok anlam kaybetmez eğer dil problem oluyorsa.

Biraz alakasız olacak ama değişken adlarını falan Türkçe karakter kullanmadan yazarsanız ilerisi için, terminolojik açıdan daha uygun olacaktır. Böyle alışmayın diye söylüyorum :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı