Python Python'da 0 bilgisi olan bir kişi ne yazmaya başlayabilir?

North55

Decapat
Daha fazla  
Python ve Visual Studio yükledim. Hiç bilgim yok, 0'dan öğrene öğrene başlayacağım. İnternetten araştırarak bir proje yapmak istiyorum fikirlerinizi verir misiniz? İnternet ve yapay zekadan yararlanacağım. YouTube'da güzelce Python anlatan bir kanal varsa onu da söylerseniz sevinirim.

Proje direk yapmaya başlanmaz. Fikir planlama vs. yapılır önce. Bunlar için de önce Python öğrenmeniz gerekiyor.

Orta seviye Python bilen biri olarak sana en iyi ücretsiz videolu kaynak olarak bunu öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendim ise şu video ile başladım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fakat bu video tek başına yeterli olmadığı için sonrasında yazılı kaynaklara devam ettim. Yazılı kaynak isterseniz:
Python Programlama Dili — Yazbel Python Belgeleri
YazBel'in içindeki belgelerle öğreneceğiniz bilgiyi Udemy'de alacağınız 500 küsürlük kurslarda bulamazsınız. Ayrıca dediğim o 1 saatde Python videosunu bitirdikten sonra ben de YazBel'den devam ettim ve şu an orta seviyelerdeyim hatta yapacak proje olmadığı için uzun süredir kod yazmıyorum. Eğer şimdiki aklım olsaydı 1.videodan başlardım.

Mikrofon bass boost gibi bir proje aklıma geldi. Sizce nasıl ? Heumrage gibi kükrerim.

Proje direk yapmaya başlanmaz. Fikir planlama vs. yapılır önce. Bunlar için de önce Python öğrenmeniz gerekiyor.

Orta seviye Python bilen biri olarak sana en iyi ücretsiz videolu kaynak olarak bunu öneririm:

Kendim ise şu video ile başladım:

Fakat bu video tek başına yeterli olmadığı için sonrasında yazılı kaynaklara devam ettim. Yazılı kaynak isterseniz:
Python Programlama Dili — Yazbel Python Belgeleri
YazBel'in içindeki belgelerle öğreneceğiniz bilgiyi Udemy'de alacağınız 500 küsürlük kurslarda bulamazsınız. Ayrıca dediğim o 1 saatde Python videosunu bitirdikten sonra ben de YazBel'den devam ettim ve şu an orta seviyelerdeyim hatta yapacak proje olmadığı için uzun süredir kod yazmıyorum. Eğer şimdiki aklım olsaydı 1.videodan başlardım.

Sağolun. Göz atacağım hocam.

Ben de yazılımcıyım ama benim önerim şu yukarıdaki eğitim setleri güncel değil 2021 versiyonu haberin olsun bu yüzden güncel bir eğitim almanı tavsiye ederim bunun yanında eğitim alacaksan eğitim içerikleri çok önemli ama her şeyden önce bir yazılım dili öğrenmeden önce algoritma öğrenmek zorundasın sebebini söyleyeyim eğer şu an algoritma bilseydin ne yapman gerektiğini bize sormazdın zaten çoktan başlamış olurdun veya bir şey yaptığın zaman sürdürülebilirliğini korumak için ne yapman gerektiği hakkında da bir konu açmazdın bunu zaten kendin yapardın ve hatta bir sorun yaşadığın zaman bunu burada paylaşmaz veya gidip herhangi bir yapay zekaya sormaz direkt olarak kendin çözerdin öncelikle algoritma öğrenmelisin çünkü gerek makine dili gerek derleyici dillerin hepsinde bir yazılım mantığı vardır yani her dilin mantığı birbirinden farklıdır birbirlerine de çok fazla benzeyen diller var mesela Java ve C++ gibi yani senin öncelikle bu mantığı kavrayabilme için algoritma öğrenmen gerekiyor öğrendi zaman mantığı kavrarsın ne yapıp ne yapmayacağın hakkında gerek yazılım bildiğin zaman gerek yazılım bilmediğin zaman bir fikir sahibi olursun sürdürülebilirlik konusunda çok rahat ve çok başarılı olursun herhangi bir hata ayıklama yapacağın zaman veya herhangi bir hata mesajı aldığın zaman bunu kendin mantığına tamamen çözebilecek olursun yani şöyle bir araba alırsın arabanın hiçbir mekanik ve donanımını bilmezsin binersin sorun yaşadığın zaman çekici çağırırsın birçok masraf yaparsın birçok şeyle ugrasirsin bir de gider yetmezmiş gibi çekici ile zaman kaybedip para verirsin oysaki sorun çok basit bir şeydir ama arabanın mekaniğini bilirsin dolanımını bilirsin yolda kalırsın müdahale edebilecegin bir durumsa müdahale edersin veya en azından çekici çağırıp çağırmayacağın konusunda ne yapman gerektiğini bilirsin basit bir mantık olarak böyle anlatmış olayım böyle anlamış olursun yukarıdaki arkadaşın dediğim gibi attığı eğitimlerin içeriği bence güzel değil ve aynı zamanda güncel değil Murat mert coşkunun içeriklerini beğeniyorum anlatım tarzını beğeniyorum fakat kendisi çok fazla derleyici ve çok fazla güncellenmeyen konuları anlattığı için yeni başlayacağın bir eğitimde güncel olmayan bir içerikte çok sorun yaşarsın bunu sana söyleyeyim onun dışında bana soracak olursan en güncel en iyi anlatan en iyi başarı oranına sahip eğitim hangisi dersen Udemy'de atıl samancıoğlunun paketlerini öneririm açık ara en iyisi budur zaten. Aynı zamanda Udemy'i önermemin sebebi illa para verip güncel bir kursa alman değil evet para vereceksin güncel bir kurs alacaksın ve emin ol bahsettiğim kişi çok çok iyi anlatıyor konuları ama orada sana mesela ödev veriyor proje veriyor bir topluluk var bu toplulukla beraber bir proje bir ödev yapabiliyorsun sanki gerçek hayatta bir Bootcamp'değmiş gibi. Zaten fiyatları ucuz yeni kayıt olanlara 100 TL 150 TL gibi ucuz rakamları var yani.

Bir de ayrıca illa bir proje yapmak istiyorum diyorsan mesela mikrofonla ilgili bir proje değil de sistemdeki kalıntı ve çöp dosyaları silebilen küçük boyutlu bir proje yapmanı öneririm sebebi de şu bu sayede Python içerisinde yapacağın atamaları öğrenmiş olursun ve bunun yanında sistem alt bilgisi gibi bir tecrübeye sahip olmuş olursun küçük de olsa tecrübe tecrübedir :D

Eger alayli olmak icin ogrenmek niyetindeysen proje yaparak ogrenemezsin sifir bilgiyle. Sagdan soldan derme catma yaparsin, altinda bir suru bosluk birakirsin.

Temelden programlama ogrenip ondan sonra proje yapman gerekiyor. Kendini mental olarak uzunca bir sure sadece hic havali olmayan basit konsol uygulamalari yazmaya, dokuman okuyup algoritma ve data structure ogrenmeye hazirlaman gerekiyor. 2 video izledim artik projelere baliklama dalabilirim diye bir sey yok.

Eger bu isi meslek olarak ogrenmeyeceksen, sadece hobi olarak kafandaki projeyi yapmak istiyorsan o halde onu adim adim bilale anlatir gibi anlatan bir tutorial bulman gerekiyor.

Hocam ben havacılık lisesi öğrencisiyim. Mekanik bölüme daha çok yatkınım ama yazılımıda uzun zamandır merak ediyorum o yüzden göz atıp uğraşmak istedim yani meslek olarakta yazılım pekte ön planımda değil. Sadece hobi amaçlı öğrenmek istedim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. 🙌

Python ve Visual Studio yükledim. Hiç bilgim yok, 0'dan öğrene öğrene başlayacağım. İnternetten araştırarak bir proje yapmak istiyorum fikirlerinizi verir misiniz? İnternet ve yapay zekadan yararlanacağım. YouTube'da güzelce Python anlatan bir kanal varsa onu da söylerseniz sevinirim.
pythun deilde java öneririm bide ilede pythun dersen udemy bedava veya ücretli kurslar var yt olarak ingilizce video öneririm eğer iyise yılan oyunu hesap makinesi bunlarla baslaya bilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı