baranserker Kilopat Katılım 10 Aralık 2018 Mesajlar 332 13 Eylül 2022 #1 "Python'da yazılan sayıyı tek tek geriye sayarak 0'a geldiğinde uygulamayı bitiren kodu for döngüsü ile yazınız." Uzun süredir bu soru üzerinde çalışıyorum, bunun kodları nedir acaba?
"Python'da yazılan sayıyı tek tek geriye sayarak 0'a geldiğinde uygulamayı bitiren kodu for döngüsü ile yazınız." Uzun süredir bu soru üzerinde çalışıyorum, bunun kodları nedir acaba?
Çözüm 4 4 466609 13 Eylül 2022 baranserker dedi: C#'da olduğu gibi sadece for ile bir kod çıkarmak mümkün mü bunda da? Genişletmek için tıkla... Python:Panoya kopyala for x in range(0, int(input("Sayıyı girin: ")) + 1)[::-1]: print(x) Değişken oluşturmadan bu şekilde daha sade yapmaya çalıştım.
baranserker dedi: C#'da olduğu gibi sadece for ile bir kod çıkarmak mümkün mü bunda da? Genişletmek için tıkla... Python:Panoya kopyala for x in range(0, int(input("Sayıyı girin: ")) + 1)[::-1]: print(x) Değişken oluşturmadan bu şekilde daha sade yapmaya çalıştım.
4 466609 Hectopat Katılım 5 Haziran 2021 Mesajlar 2.697 Makaleler 3 Çözümler 26 13 Eylül 2022 #2 Python:Panoya kopyala try: num = int(input("Sayıyı girin: ")) liste = range(0, num + 1)[::-1] for x in liste: print(x) except ValueError: print("Hatalı giriş!") Artı 0 Eksi
Python:Panoya kopyala try: num = int(input("Sayıyı girin: ")) liste = range(0, num + 1)[::-1] for x in liste: print(x) except ValueError: print("Hatalı giriş!")
KS KS baranserker Kilopat Katılım 10 Aralık 2018 Mesajlar 332 13 Eylül 2022 #3 466609 dedi: Python:Panoya kopyala try: num = int(input("Sayıyı girin: ")) liste = range(0, num + 1)[::-1] for x in liste: print(x) except ValueError: print("Hatalı giriş!") Genişletmek için tıkla... Çok teşekkür ederim hocam da, daha sade hale getirilebilir mi bu kod? Artı 0 Eksi
466609 dedi: Python:Panoya kopyala try: num = int(input("Sayıyı girin: ")) liste = range(0, num + 1)[::-1] for x in liste: print(x) except ValueError: print("Hatalı giriş!") Genişletmek için tıkla... Çok teşekkür ederim hocam da, daha sade hale getirilebilir mi bu kod?
4 466609 Hectopat Katılım 5 Haziran 2021 Mesajlar 2.697 Makaleler 3 Çözümler 26 13 Eylül 2022 #4 baranserker dedi: Çok teşekkür ederim hocam da, daha sade hale getirilebilir mi bu kod? Genişletmek için tıkla... Sade derken tam anlayamadım. Try kısmını sayı yerine harf girildiğinde hata çıkmaması için ekledim. İsterseniz silebilirsiniz. Artı 0 Eksi
baranserker dedi: Çok teşekkür ederim hocam da, daha sade hale getirilebilir mi bu kod? Genişletmek için tıkla... Sade derken tam anlayamadım. Try kısmını sayı yerine harf girildiğinde hata çıkmaması için ekledim. İsterseniz silebilirsiniz.
KS KS baranserker Kilopat Katılım 10 Aralık 2018 Mesajlar 332 13 Eylül 2022 #5 466609 dedi: Sade derken tam anlayamadım. Try kısmını sayı yerine harf girildiğinde hata çıkmaması için ekledim. İsterseniz silebilirsiniz. Genişletmek için tıkla... C#'da olduğu gibi sadece for ile bir kod çıkarmak mümkün mü bunda da? Artı 0 Eksi
466609 dedi: Sade derken tam anlayamadım. Try kısmını sayı yerine harf girildiğinde hata çıkmaması için ekledim. İsterseniz silebilirsiniz. Genişletmek için tıkla... C#'da olduğu gibi sadece for ile bir kod çıkarmak mümkün mü bunda da?
4 466609 Hectopat Katılım 5 Haziran 2021 Mesajlar 2.697 Makaleler 3 Çözümler 26 13 Eylül 2022 #6 baranserker dedi: C#'da olduğu gibi sadece for ile bir kod çıkarmak mümkün mü bunda da? Genişletmek için tıkla... Python:Panoya kopyala for x in range(0, int(input("Sayıyı girin: ")) + 1)[::-1]: print(x) Değişken oluşturmadan bu şekilde daha sade yapmaya çalıştım. Son düzenleme: 13 Eylül 2022 Artı 0 Eksi Çözüm
baranserker dedi: C#'da olduğu gibi sadece for ile bir kod çıkarmak mümkün mü bunda da? Genişletmek için tıkla... Python:Panoya kopyala for x in range(0, int(input("Sayıyı girin: ")) + 1)[::-1]: print(x) Değişken oluşturmadan bu şekilde daha sade yapmaya çalıştım.
KS KS baranserker Kilopat Katılım 10 Aralık 2018 Mesajlar 332 13 Eylül 2022 #7 466609 dedi: Python:Panoya kopyala for x in range(0, int(input("Sayıyı girin: ")) + 1)[::-1]: print(x) Değişken oluşturmadan bu şekilde daha sade yapmaya çalıştım. Genişletmek için tıkla... Gerçekten hayat kurtarıcısınız. Artı 0 Eksi
466609 dedi: Python:Panoya kopyala for x in range(0, int(input("Sayıyı girin: ")) + 1)[::-1]: print(x) Değişken oluşturmadan bu şekilde daha sade yapmaya çalıştım. Genişletmek için tıkla... Gerçekten hayat kurtarıcısınız.