Python'da gelişmek için yapılması gerekenler nedir?

Erdemer14

Hectopat
Daha fazla  
Python yazılım dilinde kendimi geliştirmek istiyorum. Temelini biliyorum fakat proje yaparken hangi kodları kullanacağım ya da yazacağım bilmiyorum.

Hangi problemde while, true, for, break, continue kullanmam gerektiğini anlayamıyorum.

Algoritma oluşturamıyorum yardımcı olur musunuz rica etsem?

Hangi problemde while, true, for, break, continue kullanmam gerektiğini anlayamıyorum.
Demek ki halen temelini öğrenememişsin. Bu dediğin konular temel konular. Temelini anlayamadığın konularda bolca tekrar ve örnek yap.

Algoritma oluşturmadan kastın nedir? Algoritma oluşturmak, kodu nasıl yazacağını düşünmek ve yazmaktır.

Son düzenleme:

Python'da temel düzeyde bir şeyler öğrendikten sonra C++ öğrenin algoritma konusunda vereceğim bir tavsiye yok şu an Python ve C++ dillerinde kendinizi geliştirmeye bakın bana kalırsa algoritma sonraki iş.

En basitinden günlük programının algoritmasını çıkar. Ayrıca benim fikrim bu konuda aynıdır: Yorumlayarak yazacaksın. Algoritmayı oluşturup yorumlaman lazım.
Algoritmayı oluşturamıyorsan şu örnek yardımcı olabilir:
Kod:
Kullanıcıdan değer al.
Kullanıcıdan başka bir değer daha al.
Bu iki değeri toplayıp yazdır.
Şu şekilde detaylandırabilirsin:
Kod:
Kullanıcıdan bir değer al.
    ve bu değeri a değişkenine eşitle.
Kullanıcıdan bir değer daha al.
    ve bu değeri b değişkenine eşitle.
a ve b'yi topla.
    ve bunu ekrana yazdır.
gibi. Bu şekilde oluşturman lazım algoritmayı. Daha sonra koda dökersin:
Python:
a = int(input())
b = int(input())
print(a + b)

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz kısım zaten temelini oluşturuyor. Bunları bilmiyorsanız başka kaynaklardan öğrenebilirsiniz. Sadece video izlemenizi önermem. Yabancı dokümanlara bakmanızı öneririm.

Python'da temel düzeyde bir şeyler öğrendikten sonra C++ öğrenin algoritma konusunda vereceğim bir tavsiye yok şu an Python ve C++ dillerinde kendinizi geliştirmeye bakın bana kalırsa algoritma sonraki iş.
Python ile C++'ın syntax yapısı biraz farklı sanki? Yanlış mıyım? Her şeyi geçtik, neden Python'dan sonra C++'a geçiyor? Python ihtiyaçlarını karşılamıyor mu? İhtiyaç olmadığı halde dil öğrenmeyi saçma buluyorum. Mesela benim ihtiyacım olan tek dil var: Dart. Ama API işlemleri için C# ve .NET öğrenmem gerekiyor. Yani sebebi olmadığı sürece dil öğrenmenin mantığı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…