Python'da HTML/CSS kullanmak mümkün mü?

TabutcuZenciMan

Centipat
Makaleler
2
Yer
Dünya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3 2350m nvidia geforce gt 520m 6gb ram 512 gb ssd Casper nirvana 15.6 nb
Meslek
Yazılım
Öncelikle merhaba. Bir Python projem mevcut ve bu proje için arayüzü html/css kullanarak yapmak istiyorum bu mümkün mü, mümkünse nasıl yapabilirim?

Flask+pywebview kullanarak istediğin sonuca ulaşabilirsin.

Tavsiyem Python yerine JS kullanman olur. Electron şu an çok aktif kullanılıyor. Discord mesela.

JS ile ilgili 0 bilgiyle bir projeye başlamak hiç mantıklı gelmiyor ancak çözüm için teşekkürler.

jinja kullanabilirsin.
CSS ile bir isin yok aslinda HTML destekleyen herhangi bir template engine isini gorecektir.

Ornek:

Bu arada python'da HTML ve CSS kullanmaktan bahsetmissin ama nasil bir program olacagindan bahsetmemissin. Web uygulamasi yazmayi hedefledigini varsayarak cevapladim.

Desktop icin kullanilip kullanilamayacagindan emin degilim.

Jinja kullanabilirsin.
CSS ile bir isin yok aslinda HTML destekleyen herhangi bir template Engine isini gorecektir.

Ornek:

Bu arada Python'da HTML ve CSS kullanmaktan bahsetmissin ama nasıl bir program olacagindan bahsetmemissin. Web uygulamasi yazmayi hedefledigini varsayarak cevapladim.

Desktop icin kullanilip kullanilamayacagindan emin degilim.

Bir sohbet uygulamasına benzer zaten CSS'i HTML içine yazabilmem gerekli mantıken.

Bir sohbet uygulamasına benzer zaten CSS'i HTML içine yazabilmem gerekli mantıken.

Oyle tabi. CSS icin templating kullanmayacaksin onu demek istiyorum. Yani CSS dosyasi kendi icinde parametrik olmayacak, olmasini isteseydin de gidip SASS gibi preprocessor kullanirdin o yuzden aslinda olayin CSS ile alakasi yok. O sadece HTML de adi gecen konudan bagimsiz bir sey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı