Devolve Hectopat Katılım 14 Nisan 2021 Mesajlar 1.658 Çözümler 17 12 Nisan 2022 #1 Selamlar, Python'da bir listeden nasıl rastgele sayı ya da harf alabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Selamlar, Python'da bir listeden nasıl rastgele sayı ya da harf alabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Çözüm Ecmel 12 Nisan 2022 Python:Panoya kopyala import random mylist = ["apple", "banana", "cherry"] print(random.choice(mylist)) Random modülünü ekleyerek listeden rastgele bir seçim yaptırabilirsiniz. Sayılar için de geçerlidir.
Python:Panoya kopyala import random mylist = ["apple", "banana", "cherry"] print(random.choice(mylist)) Random modülünü ekleyerek listeden rastgele bir seçim yaptırabilirsiniz. Sayılar için de geçerlidir.
Ecmel Megapat Sosyal Tayfı Katılım 26 Aralık 2020 Mesajlar 6.117 Makaleler 3 Çözümler 83 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Front-End Developer 12 Nisan 2022 #2 Python:Panoya kopyala import random mylist = ["apple", "banana", "cherry"] print(random.choice(mylist)) Random modülünü ekleyerek listeden rastgele bir seçim yaptırabilirsiniz. Sayılar için de geçerlidir. Artı 0 Eksi Çözüm
Python:Panoya kopyala import random mylist = ["apple", "banana", "cherry"] print(random.choice(mylist)) Random modülünü ekleyerek listeden rastgele bir seçim yaptırabilirsiniz. Sayılar için de geçerlidir.
KS KS Devolve Hectopat Katılım 14 Nisan 2021 Mesajlar 1.658 Çözümler 17 12 Nisan 2022 #3 @Ecmel Hocam çok teşekkür ederim. Import yapmadan normal Python'dan yapabilir miyim? Python'a ara vermiştim şimdi yeniden başladım da. Artı 0 Eksi
@Ecmel Hocam çok teşekkür ederim. Import yapmadan normal Python'dan yapabilir miyim? Python'a ara vermiştim şimdi yeniden başladım da.
Ecmel Megapat Sosyal Tayfı Katılım 26 Aralık 2020 Mesajlar 6.117 Makaleler 3 Çözümler 83 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Front-End Developer 12 Nisan 2022 #4 Devolve dedi: @Ecmel Hocam çok teşekkür ederim. Import yapmadan normal Python'dan yapabilir miyim? Python'a ara vermiştim şimdi yeniden başladım da. Genişletmek için tıkla... Kullanmak istediğiniz modülü import etmeniz gerekir. Artı 0 Eksi
Devolve dedi: @Ecmel Hocam çok teşekkür ederim. Import yapmadan normal Python'dan yapabilir miyim? Python'a ara vermiştim şimdi yeniden başladım da. Genişletmek için tıkla... Kullanmak istediğiniz modülü import etmeniz gerekir.
KS KS Devolve Hectopat Katılım 14 Nisan 2021 Mesajlar 1.658 Çözümler 17 12 Nisan 2022 #5 Ecmel dedi: Kullanmak istediğiniz modülü import etmeniz gerekir. Genişletmek için tıkla... Peki modülsüz oluyor mu hocam? Artı 0 Eksi
Ecmel dedi: Kullanmak istediğiniz modülü import etmeniz gerekir. Genişletmek için tıkla... Peki modülsüz oluyor mu hocam?
Ecmel Megapat Sosyal Tayfı Katılım 26 Aralık 2020 Mesajlar 6.117 Makaleler 3 Çözümler 83 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Front-End Developer 12 Nisan 2022 #6 Devolve dedi: Peki modülsüz oluyor mu hocam? Genişletmek için tıkla... Modülleri kullanabilirsiniz, başka yöntemi varsa bilmiyorum. Fazla Python yazan birisi değilim ama random modülü çok kullanılan ve bilindik bir modül zaten. Kullanabilirsiniz, bir sorun teşkil etmez. Son düzenleme: 12 Nisan 2022 Artı 0 Eksi
Devolve dedi: Peki modülsüz oluyor mu hocam? Genişletmek için tıkla... Modülleri kullanabilirsiniz, başka yöntemi varsa bilmiyorum. Fazla Python yazan birisi değilim ama random modülü çok kullanılan ve bilindik bir modül zaten. Kullanabilirsiniz, bir sorun teşkil etmez.
3 363652 Megapat Katılım 2 Eylül 2020 Mesajlar 4.971 Makaleler 3 Çözümler 83 12 Nisan 2022 #7 Devolve dedi: Selamlar, Python'da bir listeden nasıl rastgele sayı ya da harf alabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Genişletmek için tıkla... Python:Panoya kopyala import random random.choice(liste) Böyle olması gerek yanlış hatırlamıyorsam. Yanlıssa PC'de test edip doğrusunu atarım, telefondayım şuan. Artı 0 Eksi
Devolve dedi: Selamlar, Python'da bir listeden nasıl rastgele sayı ya da harf alabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Genişletmek için tıkla... Python:Panoya kopyala import random random.choice(liste) Böyle olması gerek yanlış hatırlamıyorsam. Yanlıssa PC'de test edip doğrusunu atarım, telefondayım şuan.
Esdeath.xyz Megapat Zamanın Tanığı Katılım 20 Mayıs 2018 Mesajlar 8.561 Çözümler 35 Yer BURSA-BANDIRMA Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Nisan 2022 #8 Devolve dedi: Peki modülsüz oluyor mu hocam? Genişletmek için tıkla... Modüller kolaylık sağladığı için başka yöntem biraz abartı olur. Artı 0 Eksi
Devolve dedi: Peki modülsüz oluyor mu hocam? Genişletmek için tıkla... Modüller kolaylık sağladığı için başka yöntem biraz abartı olur.
Ekrem_Abi Decapat Katılım 30 Aralık 2020 Mesajlar 185 Çözümler 1 12 Nisan 2022 #9 363652 dedi: Python:Panoya kopyala import random. random.choice(liste) Böyle olması gerek yanlış hatırlamıyorsam. Yanlıssa PC'de test edip doğrusunu atarım, telefondayım şu an. Genişletmek için tıkla... Hocam böyle yazarsanız sadece rastgele seçer ama yazdırmaz bir değer vermek ya da yazdırmak daha iyi hatam varsa kusura bakmayın. Artı 0 Eksi
363652 dedi: Python:Panoya kopyala import random. random.choice(liste) Böyle olması gerek yanlış hatırlamıyorsam. Yanlıssa PC'de test edip doğrusunu atarım, telefondayım şu an. Genişletmek için tıkla... Hocam böyle yazarsanız sadece rastgele seçer ama yazdırmaz bir değer vermek ya da yazdırmak daha iyi hatam varsa kusura bakmayın.
Vavien. Zettapat Katkıda Bulunan Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 20 Aralık 2014 Mesajlar 19.446 Makaleler 6 Çözümler 512 Yer İstanbul 12 Nisan 2022 #10 Random (öyle anıldıklarını sanmıyorum ama) varsayılan modüllerden. Python yüklediysen kendisi vardır. Modül olmadan yapabileceklerin çok sınırlı. Artı 0 Eksi
Random (öyle anıldıklarını sanmıyorum ama) varsayılan modüllerden. Python yüklediysen kendisi vardır. Modül olmadan yapabileceklerin çok sınırlı.