Çözüldü Python'da listeden nasıl rastgele harf ya da sayı alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Devolve

Hectopat
Selamlar, Python'da bir listeden nasıl rastgele sayı ya da harf alabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Python:
import random
mylist = ["apple", "banana", "cherry"]
print(random.choice(mylist))

Random modülünü ekleyerek listeden rastgele bir seçim yaptırabilirsiniz. Sayılar için de geçerlidir.
@Ecmel Hocam çok teşekkür ederim. Import yapmadan normal Python'dan yapabilir miyim? Python'a ara vermiştim şimdi yeniden başladım da.

@Ecmel Hocam çok teşekkür ederim. Import yapmadan normal Python'dan yapabilir miyim? Python'a ara vermiştim şimdi yeniden başladım da.
Kullanmak istediğiniz modülü import etmeniz gerekir.

Peki modülsüz oluyor mu hocam?
Modülleri kullanabilirsiniz, başka yöntemi varsa bilmiyorum. Fazla Python yazan birisi değilim ama random modülü çok kullanılan ve bilindik bir modül zaten. Kullanabilirsiniz, bir sorun teşkil etmez.

Son düzenleme:
Selamlar, Python'da bir listeden nasıl rastgele sayı ya da harf alabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Python:
import random
random.choice(liste)
Böyle olması gerek yanlış hatırlamıyorsam. Yanlıssa PC'de test edip doğrusunu atarım, telefondayım şuan.

Python:
import random.
random.choice(liste)
Böyle olması gerek yanlış hatırlamıyorsam. Yanlıssa PC'de test edip doğrusunu atarım, telefondayım şu an.

Hocam böyle yazarsanız sadece rastgele seçer ama yazdırmaz bir değer vermek ya da yazdırmak daha iyi hatam varsa kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…