Python'da nasıl kullanıcıya modül yüklenir?

Ark_Us

Megapat
Makaleler
1
Herkese merhaba,

Bağlığı şöyle açayım, benim bir programım var ve bu programın sorunsuz çalışabilmesi için 1 tane modülün bilgisayara yüklenmesi gerekiyor.
Benim istediğim kullanıcı exe tıkladığı zaman otodan modülü yüklenecek, ardından ana kodlar çalışacak, tabii sonradan kullanıcı tekrar programı çalıştırdığında modülü denetlemesi gerek. Bunu nasıl yapabilirim?

Herkese merhaba,

Bağlığı şöyle açayım, benim bir programım var ve bu programın sorunsuz çalışabilmesi için 1 tane modülün bilgisayara yüklenmesi gerekiyor.
Benim istediğim kullanıcı exe tıkladığı zaman otodan modülü yüklenecek, ardından ana kodlar çalışacak, tabii sonradan kullanıcı tekrar programı çalıştırdığında modülü denetlemesi gerek. Bunu nasıl yapabilirim?
Execute ile google'da araştırma yap. Herhangi bir exe dosyasını çalıştırabilirsiniz bu şekilde.

Pip indirmeniz lazım exe istiyorsanız. CMD'ye "pip install" yazın.
Pip python paketlerini kurmak için kullanılan bir script. Karşı tarafa pip ile kurulum yapabilmek için karşı bilgisayardada python ve pip bulunmalı ki bunu asla garanti edemezisniz. Bu yüzden çok basit yöntemlerle alır, tüm python paketlerini ve python'ı, yazdığınız uygulamanın kaynak kodları ile beraber paketlersiniz. Bunu pip ile yapmazsınız. Bkz:python packaging

Burda eğer .exe çalıştırma gibi python'da doğrudan import edilemeyen dosyalarla çalışılacksa bunun için Execute kullanılır.

Son düzenleme:
Eğer programı executable olarak paketlemeyi düşünüyorsan pyinstaller kütüphanesini kullanabilirsin programı direk exe haline getiriyor ve kullanıcının ekstra kütüphane kurmasına gerek kalmıyor. Pyinstaller kütüphanesinin örnek kullanım videosu aşağıdadır.
Video

Programı yazarken modülü dahil edip öyle neden paketlemediniz?

İstediğim modül Python kütüphanesinde yok haliyle olmayan modülü import edemiyorum.

Eğer programı executable olarak paketlemeyi düşünüyorsan pyinstaller kütüphanesini kullanabilirsin programı direk exe haline getiriyor ve kullanıcının ekstra kütüphane kurmasına gerek kalmıyor. Pyinstaller kütüphanesinin örnek kullanım videosu aşağıdadır.
Video

O kütüphaneyi biliyorum onu kullanarak exe dosyasına çevireceğim ama atıyorum kullanıcıda Python yüklü değil e haliyle modüllerde yüklü olmayacak buna rağmen program sorunsuz çalışacak mı?

Son düzenleme:
O kütüphaneyi biliyorum onu kullanarak exe dosyasına çevireceğim ama atıyorum kullanıcıda Python yüklü değil e haliyle modüllerde yüklü olmayacak buna rağmen program sorunsuz çalışacak mı?

Çalışır kullanıcıda Python olmasına gerek yok, ben öyle biliyorum. Adı üstünde executable.

İstediğim modül Python kütüphanesinde yok haliyle olmayan modülü import edemiyorum.

Kurduğun modüller ve Python o cihazda olmasa da exe olduğu sürece çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı