Python'da Offline Speech Recognition Nasıl Yapılabilir?

Makaleler
1
Python programlama dili kullanarak bir program yazmaya çalışıyorum, ve bu programın çevrimdışı çalışmasını istiyorum. Bu yüzden programdaki Google ses tanıma özelliğini nasıl çevrimdışı olarak ayarlayabileceğimi sizlere sormak istiyorum.

Dil: Türkçe.

Böyle bir şey mümkün mü?
Mümkün ise nasıl yapılabilir?

Genel olarak WEB tabanlı bir sistem, mantık olarak yapılması biraz zor gibi. Ama mesela Google, Siri gibi cihazlar Offline iken kelimeleri anlamıyor mu? Anlıyor. Biraz daha uygulama dosyalarını inceleyip dahil edebilirsiniz ancak bence o kadar kolay olmaz. Bunun için kolay bir yöntem varsa da ben bilmiyorum. Ama daha küçük sisteme sahip Offline çalışanlar var, ben Google tabanı için söyledim.

Bir sanal asistan uygulaması (Android) çevrimdışı iken dediklerimizi harfi harfine anlıyor. Fakat ilk girişte önce internete bağlı olmamız ve 1-2 kelime konuşmamız gerek. Galiba o esnada internetten birşeyler indiriyor. Daha sonra çevrimdışıya geçip ne dersek yapıyor. Bu nasıl olabilir?

Veri tabanına bağlanıp gerekli kurulumlar yapıldıktan sonra senin bir iki kelimeni dinleyerek sanırsam ses ve ton vesaire analizi yapıyor. Sonrasında bir şeyler dersen de ses, ton vesaire mantığını yapay zeka ile sen bir şeyler deyince ayrıştırıyor. Yüzde yüz netlik yok ancak belirli kısımları benzerlik ile alıyor. Sonra da bu kelimeleri anlamlandırıyor. Ses ve hecelere göre anlamlandırıyor diye biliyorum. Ne kadar doğrudur bilemem ancak böyle yapılıyor diye biliyorum. Çok derin bir altyapısı var.

Şu an rahat bir şekilde bence en iyisi:

Hocam bunu buldum ama...

Evet, Offline çalışır ve benim verdiğim PyPi dökümanında da başta görebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…