Python’da Oyun yapmak

İşletim sistemi
Windows 10

Kaan Barış

Centipat
Yer
İstanbul Ataşehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selamlar.
Acaba Python'da bir oyun yapmak mümkün mü? Bir arkadaşım ile Python eğitimleri alıyoruz en son if-else-Elif kısmındaydık ufak programlar geliştirerek pratik yapıyor gelişmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız günün sonunda bir mobil oyun tasarlamak. Ufak bir proje fakat nasıl ve nereden başlayacağımızı tam bilmiyoruz Photoshop bilgim var o konuda sıkıntı yok fakat program dili ve motor olarak ne kullanmalıyız bilmiyoruz. Oyun görselleri için grafik tablet satın aldım zaten daha önceden de istiyordum en azından bu proje vesile olmuş oldu. Python'dan sonra da Java'yı öğrenmeye çalışacağız

Tavsiye verebilecek var mı acaba?

Yorumlanan, Derlenen programlama dillerini ve farklarını araştırın. Neden Python'un oyunlar için uygun olmadığını anlarsınız.
Eğer yine de yapmak istiyorum diyorsanız 2D oyunlar için pyGame isimli bir kütüphane var. Araştırın.
İllaki duymuşsunuzdur Terraria veya Hallow Knight benzerliğinde bir oyun çıkartmak mümkün mü PyGame ile ?

İllaki duymuşsunuzdur Terraria veya Hallow Knight benzerliğinde bir oyun çıkartmak mümkün mü PyGame ile?
Teknik olarak mümkün evet. Ama düzgün bir oyun motoru kullanarak PyGame ile 3 ayda yapabileceğiniz bir oyunu 2-3 haftada yapabilirsiniz. Ayrıca daha performanslı olur. PyGame ile yapılmış Super Mario Bros 150 MB RAM kullanıyordu. Şaka gibi. Asıl platformu olan NES'in 2 KB RAM'i var. Assembly'nin gücü.

Teknik olarak mümkün evet. Ama düzgün bir oyun motoru kullanarak PyGame ile 3 ayda yapabileceğiniz bir oyunu 2-3 haftada yapabilirsiniz. Ayrıca daha performanslı olur. PyGame ile yapılmış Super Mario Bros 150 MB RAM kullanıyordu. Şaka gibi. Asıl platformu olan NES'in 2 KB RAM'i var. Assembly'nin gücü.
C# ve Unity'yi beraber kullanabilir miyim peki. Yani ikisinden birisi yeter mi bahsettiğim oyun tarzındaki şeyler için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı