Q6600 başarılı overclock

Q6600 işlemiciye sahibim hız aşırtma denedim. Maalesef anakartım da overclock desteği yokmuş araştırmaya başladım. İşlemcinin sadece "bir pinini" bant ile kapattığımda efsane bir artış gözlemledim.

Overclock öncesi bellek frekansı: 1066 MHz. overclock öncesi CPU saat hızı: 2.40 GHz.
Overclock sonrası bellek frekansı: 1333 MHz. overclock sonrası CPU saat hızı: 3.00 GHz.

Oyun performansı testi: Buyrun.
Not: Gündelik kullanımda bariz farklar var. Sitelerin açılış hızı, yenileme süreleri, ve RAM frekansına da etki ettiği için oyunlarda yaklaşık olarak %20-25 performans farkı var. Sıcaklıklar da ise değişiklik göremedim. Overclock öncesi 74 dereceydi, sonrasında ise 75 derece. (Prime 95 Testinde)
O.C sonrası değerler:

Son düzenleme:
Son düzenleme:
@PhoenixTech Pentium E6500 nasıl overclock yapılır (anakart Foxconn G41 mxe-k)
Bsel mod oluyor mu bilgim yok. Anakart overclock'u destekleyorsa önelikle voltaj vermeden yavaş yavaş arttırın. Sonra prime 95 testini 30 dakika kadar sürdürün. Önceliğiniz sıcaklık ve çekirdeklerde sorun oluşmaması olmalı. Eğer voltajsız yapabildiğiniz değer sizi tatmin etmiyorsa dediğim gibi voltajıda kademe kademe arttırın. 3 Ghz üstünü deneyin bu arada.

Pentium E6600 bir pc var elimde. Voltaj versemde vermesemde overclock stabil olmuyor. 1 saat strest testine sokuyorum kapanmıyor fakat PC'yi yeniden başlatınca mavi ekrana düşüyor.

Size önerim ilk yapacağınız iş voltajsız nereye kadar çıkabileceğinizi öğrenin. Sonra ise voltaj arttırarak yavaş ilerleyin. Kolay kolay yakamazsınız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…