Q6600 ısınma sorunu

umutbozkurt078

Centipat
Q6600 işlemcim var, R7 250 2 GB GDDR5 sistemim var ve işlemcim %100 kullanılıyor. Bir oyuna girince yakında yeni işlemci alacağım fakat bunu şu an azaltma ihtimalim yok mu, yardımcı olur musunuz?

Temiz kurulum yaptın mı?

Ek olarak macun sürdün mü? Soğutucu ayakları tam oturdu mu?

Hemen E5450 alma.

Evet yaptım macun sürmedim ama bugün MSI Afterburner ile baktım ekran kartım %40 kullanılıyor işlemcim %100.
Ve her oyunda işlemcim %100 kullanılıyor cidden o kadar can sıkıcı ki insanın asabı çok bozuluyor bu işlemci bu ekran kartına darboğaz mı yapıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Macun sürmemen sorun zaten.

Macun sürmediğinden işlemci çok ısınıyor, kendini korumak için hızını düşürüyor, o yüzden sen de darboğaz yaşıyorsun.

Hemen macun sür, yakıyorsun işlemciyi şu an.

Hocam bilgisayar parçalarından anlamam o yüzden haftaya PC'yi temizletip işlemciye macun sürdürmeyi düşünüyorum macun sürsem cidden darboğaz etkisi kalkacak mı?

Açıkcası konuşmak gerekirse işlemciyi aldığımdan beri ilk başlarda macun sürdürdüm ve bir daha hiç elletmedim yaklaşık 1 2 yıldır sistem böyle çalışıyor. O yüzden yeni işlemci alarak ona daha dikkat ederek kullanmak istiyorum.

Zaten bir kere macun sürüldümü, 3-4 yıl ihtiyaç olmuyor.

Ekran kartın nedir?

Macun sürmelisin. Ama boşa para harcamadan seni uyarayım, ekran kartını söyle.

Q6600'ın besleyemediği ama Xeon E5450'nin besleyebildiği türden ise darboğaz ortadan kalkar E5450 alınca.

Ama iki işlemcide besleyemiyorsa anakart değiştirmen lazım.
Zaten bir kere macun sürüldümü, 3-4 yıl ihtiyaç olmuyor.
Yalan.

Her 1 yılda değiştirilmeli.

R7 250 2 GB GDDR5 128 BİT

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…