Q6600 O.C. için 400W PSU Yeterli mi?

masallahocam

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, benim Q6600 Intel işlemcim var. 2.40 Ghz'de çalışıyor. Onu overclocklamak istiyorum ama PSU'm 400W acaba yeterli olur mu ve oveclock için önerebileceğiniz bir fan var mı? Ekran kartım Radeon HD 6570.

Son düzenleyen: Moderatör:
O.C için işlemci soğutucu almak mantıklı değil, soğutucu yerine Q9650 ya da E5450 gibi işlemci almak çok daha mantıklı. Mevcut PSU ve soğutucu ile O.C başarısız olursa yeni PSU almakta gereksiz olur. Yeni PSU yerine bahsedilen işlemcilerden almak daha faydalı.

Yeterli olsun veya olmasın sen denemeni gerçekleşir, eğer başarılı olursa o şekilde kullan. Eğer başarısız olursa, soğutucu ve/veya PSU almak yerine direkt işlemciyi değiştir.

O.C için işlemci soğutucu almak mantıklı değil, soğutucu yerine Q9650 ya da E5450 gibi işlemci almak çok daha mantıklı. Mevcut PSU ve soğutucu ile O.C başarısız olursa yeni PSU almakta gereksiz olur. Yeni PSU yerine bahsedilen işlemcilerden almak daha faydalı.

Yeterli olsun veya olmasın sen denemeni gerçekleşir, eğer başarılı olursa o şekilde kullan. Eğer başarısız olursa, soğutucu ve/veya PSU almak yerine direkt işlemciyi değiştir.
Amacım sadece fortnite oynamak overclocklarsam oynayabilir miyim ?

Q6600'ü 3Ghz yapınca zaten E5450 ile eşit oluyor bütçe yoksa illa ki E5450'ye gerek yok. Bak Cooler Master'ın "PSU Calculator" sayfasından kaç voltaj vereceğini ve hızını seç orada gösteriyor ne kadar lazım olduğunu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı