Q6600 Overclock İşlemi

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sorularım şunlardır: 5 Senelik bir işlemci baya yaşlandı benim bu işlemciye overclock
yapmam doğru olur mu? Yaparsam herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Ömrü azalır mı? En fazla ne kadar arttıra bilirim(ghz)? Birde bunların hepsi uygunsa bir tanede soğutucu tavsiye ederseniz çok iyi olur 50 TL bütçem var. Açıklayıcı yorumlar yapın lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Sistem;

• İşlemci; İntel Core 2 Quad Q6600 2.4ghz
  • Anakart; Asus P5QL-EM
  • Bellekler; 4gb Kingston 800 mhz DDR2 (2+2 gb)

Overclock yapmayı da bilmiyorum bir kaç video izledim ama anlayamadım.

Son düzenleme:
Donanımdan donanıma göre değişen bir şey. Güç kaynağınızı da belirtmelisiniz. Ayrıca hiç bir bilginiz yoksa ve gerek duymuyorsanız yapmanızı önermiyorum. Özellikle eski nesil işlemci ve anakartlarda. İlla yapacağım diyorsanız voltaj işine girmeden ufak bir O.C yapabilirsiniz.

Evet yapmak istiyorum bilgisayarı yenileme gibi bir şansım yok render işlemleri fazlasıyla uzun sürüyor bu yüzden böyle bir karar aldım. Bu arada güç kaynağı Thermaltake 500w 70+ verimlilik.

BİOS'dan Tweaker kısmından yapabilirsin. FSB Frequency'i yavaş yavaş arttırarak stabil değerlere ulaşmalısın. O işlemciye voltaj vermeden 3 ya da 3.3 GHz'e çıkabileceğini düşünüyorum. Stok fanla yapmanızı önermiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…