Q6600 ve GTX 275 sisteme macOS sürüm önerisi

XanderCage

Centipat
Makaleler
2
Linux işletim sistemi kullanıyorum ve macOS işletim sistemini denemek istiyorum. Donanım özelliklerim aşağıdaki gibidir. Hangi macOS sürümünü sorunsuz kullanabilirim önerebilir misiniz?

• Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci
  • Gigabyte P35-S3G Anakart
  • ASUS NVIDIA GTX 275 Ekran Kartı
  • 2 GB DDR2 800MHz RAM (Aslında 4 GB var da 2 sini söktüm PC açılmıyor 4 slot takınca çözemedim sorununu. Eskiden çalışıyordu. )
  • 250 GB HDD
  • 17" Philips Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows 7 kullanıyordum zaten eskiden sorunsuz bir şekilde. Diğer işletim sistemlerini de denemek istedim. Başta birkaç Linux dağıtımını kurup kullandım şimdi de macOS işletim sistemini deneyimlemek istedim. Zaten son sürüm güncel işletim sistemlerini değil de eskilerden hangilerini kursam daha stabil ve performanslı kullanabilirim onu merak ediyorum. Biraz internette böyle eski sistemlere kurulum yapanları araştırdım da aşağıdaki sürümleri kurmuşlar genelde. Aşağıdakilerden hangisi daha stabil, performanslı olur sizce?
  • OS X El Capitan.
  • OS X Yosemite.
  • OS X Mavericks.
Windows 7 ile CS:GO, LoL gibi oyunları kasmadan sorunsuz oynayabiliyordum, yani Windows işletim sisteminde sorunsuz çalışıyor sistem.
Fakat amacım Mac Os deneyimlemek. Kurduktan sonra PC'yi YouTube da video izleme, Office Programları(Word, Excel), Film ve dizi izleme gibi işlemler için kullanacağım. İşletim sistemi hakkında bilgim olmadığı için bu ofis işleri için de kullanışsız olur derseniz hiç kurmayayım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Monitör VGA fakat ekran kartı DVI olduğundan aparat ile kullanıyorum. Yani DVI
Birde USB boot hazırlamak için DMG uzantılı 5 GB bir dosya indirdim. TransMac ile yazdırdım fakat yanlış yaptım galiba veya indirdiğim dosyada sıkıntı var olmadı boot işlemi.

TransMac de USB seçip "Format disk for Mac" seçtim sonrasında "Save image of disk" tıklayıp indirdiğim dosyayı yazdırayım dedim işlem bittikten sonra boot olmadı. İndirdiğim 5 GB lık dosya 16 GB oldu yani flash'ımın boyutu. Şimdi anlamadığım ben yanlışlıkla flashı mı DMG dosyasına yazdırdım
PC özelliklerime göre uyumlu bir ISO, DMG, RAW hangisi oluyorsa link verebilir misiniz? Birde en sağlıklı boot USB hazırlama programı hangisidir.

GPU eski. HDMI olmazsa Sierra ve sonrası sorun yaratır.
El Capitian ile deneyebilirsin.

Hocam 10.9.5 Mavericks ile başarılı kurulum sağladım.
Hocam Mavericks ile El Capitan arasında nasıl farklar var? Sistem özellikleri düşük olduğundan başta Mavericks kurayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…