Q8200 sistem kilitleme sorunu

Acmhy

Kilopat
Yer
Antakya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda uzun zamandır bir donma sorunu vardı normal kullanımda 2 3 saat sonra donma oluyor. Bazen hiç donmuyor, ama özellikle oyunlarda max 30 40 dk sonra bilgisayar donuyor kitleniyordu reset atmadan düzelmiyordu. Bilgisayarın bütün parçalarını programlarla test ettim (memtest, HD tune vs), BIOS ve sürücüler güncel. Bugün ekran kartını çıkartıp onboard taktım lol'de test ettim herhangi bir kitlenme sorunu olmadı. Acaba ekran kartım mı arızalı yok psu mu yetersiz ?
Ek olarak sistem 7 8 senelik 1,5 yıl önce ekran kartı, 3 ay önce de harddisk değişti.
Sistem;
İntel core 2 Quad Q8200 2,33 Ghz
4 GB Ram
Geforce 210 ekran kartı
300 v PSU (sanırım 230 v veriyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ceza yediğim için geç yazıyorum kusura bakmayın.Sıcaklık değerlerim normal.Bu arada bilgisayar ekran kartsız da bir kere dondu o yüzden biraz tereddütte kaldım PSU konusunda ama yinede değiştireceğim başka öneriniz varmı?

Son düzenleme:
Temizlik yapıldı işlemciden olma ihtimali de gayet yüksek.PSU değiştirip deniyeceğim oldu oldu olmadı yenisini toplayacağım yaza düşünüyordum ama biraz erken olacak sanırım.

Bu arada konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için, harici ses kartı çıkarıldı sorun ortadan kalktı şu an sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…