Q8200 sisteme 1000 TL yükseltme önerisi

299712

Decipat
Şu an elimde olan sistem bu:
Q8200
GT 210 1GB DDR3.
2 GB RAM.
Buna GTX 750 Ti ekleyip işlemciye de Q9400 eklemek istiyorum, RAM'leri yavaş yavaş yükselteceğim. Zaten aldığımda 2 GB daha eklerim

Ekran kartına bunu alacağım. Çift fan tek fan önemli mi soğutmada? Ve Q9400 buldum, o da 78 TL civarıydı. Ekran kartını inceler misiniz, ilk defa Aliexpress'ten alacağım için güvenemedim.

Bence bu sokete yatırım yapmak yerine parça alıp alıp köşeye koyun. Siz bu sistemi yükseltip yeni şeyler alınca da bir yerden sonra yetersiz gelecek. Elinizdeki para ile işlemci alın daha sonra biriktire biriktire indirimlerde anakart ve RAM alıp APU sistem toplayın. Zaten güç kaynağının APU sisteme yetmeme ihtimali yok. Çin'den gelecek 2.el parçalar yerine kendinize sıfırdan bir sistem dizmiş olursunuz.

Şu an elimde olan sistem bu:
Q8200.
GT 210 1GB DDR3.
2 GB RAM.
Buna GTX 750 Ti ekleyip işlemciye de Q9400 eklemek istiyorum, RAM'leri yavaş yavaş yükselteceğim. Zaten aldığımda 2 GB daha eklerim.

Ekran kartına bunu alacağım. Çift fan tek fan önemli mi soğutmada? Ve Q9400 buldum, o da 78 TL civarıydı. Ekran kartını inceler misiniz, ilk defa Aliexpress'ten alacağım için güvenemedim.

Modlanmış 775 pin Xeon E5450'ler var onları da düşünebilirsiniz.

Buna benzer bir sistemim vardı E8400 ve GT520 kullanıyordum.

Ram çok önemli 4 ile 8 arasındaki fark çok büyük. Tavsiyem bir 4 daha alıp Ram'i en az 6 yap.

Ardından tavsiyem Quad serisi yerine Xeon e5450, X5460, X5472 gibi Xeon serisinden bir işlemci olur.
TRY 187.83 | Intel soket 775 Xeon X5460 x5460 dört çekirdekli 3.16GHz 12MB 1333MHz üzerinde çalışır LGA 775 anakart

İşlemci kargo ile 200tl'ye geliyor (16tl gümrük ekle ben sipariş ettiğimde 16tl ödedim)

Tabi psu ve soğutucu da önemli bir etken PSU'nun kaç Watt olduğunu belirtirsen sevinirim.

Ekran kartı olarak 2.el bir 750ti veya 1050 alabilirsin.

Bence bu sokete yatırım yapmak yerine parça alıp alıp köşeye koyun. Siz bu sistemi yükseltip yeni şeyler alınca da bir yerden sonra yetersiz gelecek. Elinizdeki para ile işlemci alın daha sonra biriktire biriktire indirimlerde anakart ve RAM alıp APU sistem toplayın. Zaten güç kaynağının APU sisteme yetmeme ihtimali yok. Çin'den gelecek 2.el parçalar yerine kendinize sıfırdan bir sistem dizmiş olursunuz.

Hocam zaten 2 yıl idare etsin mühendislik okuyacağım için iyi bir PC alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı